Potrivit declarațiilor prefectului Palaz,

Numărul angajaților primăriilor constănțene care vor fi trimiși acasă va fi anunțat miercuri de Prefectură

3615
După ce premierul Emil Boc a anunțat, în cursul săptămânii trecute, că Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care prevede disponibilizarea a peste 53.000 de angajați din administrația locală, prefecturile din toată țara trebuie să centralizeze, la nivelul fiecărei primării din județ, numărul de persoane care vor fi trimise acasă și criteriile conform cărora vor avea loc aceste măsuri.
Așa cum a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanța, Claudiu Palaz, punerea în aplicare a OUG 63 inițiată de Ministerul Administrației și Internelor pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, precum și pentru adoptarea unor măsuri financiare va începe cu centralizarea pe care Instituția Prefectului o va face pe marginea numărului celor care vor fi trimiși acasă. Mai exact, Palaz a declarat că cel mai probabil în cursul zilei de miercuri toate primăriile din județ vor primi o situație din partea Prefecturii Constanța, situație unde vor fi precizate clar și numărul salariaților disponibilizați și criteriile în funcție de care vor fi făcute disponibilizările.
Prefectul a specificat în acest context că centralizarea va fi făcută potrivit grilelor cuprinse în actul normativ, luând în considerare numărul de locuitori al fiecărei unități administrativ teritoriale în parte, așa cum figura el în baza de date a Direcției Județene de Statistică Constanța în luna decembrie a anului 2009.
În ceea ce privește Instituția Prefectului, conform spuselor lui Claudiu Palaz aici nu se impun disponibilizări, însă toate posturile din organigramă care erau libere și unde exista posibilitatea de a se face angajări au fost tăiate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3258 secunde