Primarul din Techirghiol, liberalul Adrian Stan:

"Nu voi da curs propunerii PD-L de validare a noilor consilieri locali"

2102
// Primarul susține, însă, că nu va da curs propunerii de validare a noilor consilieri pentru că primii doi supleanți de pe lista inițială a partidului, excluși în urmă cu aproximativ o lună, contestă validarea lui Aldea și Constandin

Conflictele din PD-L Techirghiol nu s-au stins, și asta în pofida impresiei generale potrivit căreia, în prezent, nu mai există tensiuni. Astfel, de la demisia lui Indiran Logofătu din Consiliul Local Techirghiol, demisie validată printr-un proiect de hotărâre în cadrul ședinței de CL din 26 iunie, cea a lui Florea Constandin, liderul PD-L Techirghiol, și mai ales după excluderea din partid a următorilor supleanți de pe lista inițială a democrat-liberalilor, în persoanele Marcelei Ganera și Aurorei Dumitru, apele s-au "tulburat".

Reamintim că motivul pentru care Logofătu a renunțat la mandatul de ales local a fost acela că între postul de conducere al Sanatoriului Balnear Techirghiol (n.r. - Logofătu e director coordonator al Sanatoriului de la sfârșitul lunii mai) și fotoliul de consilier local intervenea o relație de incompatibilitate, conform preve-derilor Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.
În ceea ce le privește pe Marcela Ganera și Aurora Dumitru, membre ale Organizației Locale PD-L Techirghiol, ele au fost excluse în cadrul unui Consiliu de Coordonare Locală organizat în urmă cu aproximativ o lună, motivul fiind acela, așa cum a explicat președintele Organizației Județene a PD-L Constanța, senatorul Mircea Banias, că ar fi întreprins "acțiuni împotriva propriului partid". Prin urmare, partidul a făcut două noi propuneri, fiind vorba, conform explicațiilor lui Banias, de Gheorghe Aldea și Iulian Constantin, acesta din urmă fiind nepotul lui Florea Constandin, aspect confirmat și de liderul pedeliștilor constănțeni.
Problemele intervin, însă, atunci când cei doi membri excluși, anume Marcela Ganera și Aurora Dumitru, depun o contestație la Consiliul Local Techirghiol prin care solicită ca Aldea și Constandin să nu fie validați. Menționăm că Ganera și Dumitru ocupă, pe lista semnată de fostul președinte al Organizației Județene a partidului, Stelian Duțu, și înaintată Biroului Electoral de Circumscripție nr. 12, în conformitate cu prevederile articolului 41, alineatele 1,3 și 4 din Legea 67/2004, locurile 5 și 6. Așa cum a mărturisit primarul Adrian Stan, contestațiile au fost depuse în cursul zilei de ieri, iar în urma acestui lucru edilul-șef a ținut să menționeze: "Voi lua în calcul aceste contestații și nu voi da curs cererii PD-L de a numi alți consilieri".

"Aștept unitate din partea PD-L-ului"
Mai mult decât atât, primarul din Techirghiol a explicat și că, până la soluționarea acestei divergențe de opinii în sânul PD-L, nu va introduce pe ordinea de zi a proximei ședințe de CL vreun proiect de hotărâre. Exprimându-și dorința ca lista inițială pe care figurează propunerile PD-L pentru consilierii locali din Techirghiol să fie respectată, Stan a adăugat: "Nu introduc deocamdată proiectul pe ordinea de zi pentru că oricum am semnale că cei doi nu vor fi validați de colegii lor din Consiliul Local". Totodată, șeful administrației locale din Techirghiol a mai menționat: "Mi se pare corect ca lista să fie respectată. Aștept unitate din partea PD-L".
În perioada imediat următoare, primarul va face, potrivit propriilor declarații, o adresă către PD-L, prin intermediul căreia va solicita ca "forul din interiorul partidului, acea Comisie pentru Statut, Etică și Litigii, să soluționeze problema".
De remarcat este că Gheorghe Aldea și Iulian Constandin ocupă locurile 7, respectiv 14 pe lista PD-L-ului. Și dacă Aldea e primul după cei doi membri excluși - Ganera și Dumitru -, Iulian Constandin e tocmai pe locul 14. Ce s-a întâmplat cu cei șase pedeliști care figurează pe listă între Aldea și Constandin a explicat liderul Organizației PD-L Constanța, Mircea Banias: "Au renunțat, au dat în scris că nu sunt interesați de mandatul de consilier local. N-au fost interesați", a precizat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1996 secunde