Ministrul Tudorel Toader:

Nu s-a înscris niciun candidat pentru șefia DNA

Luni, 20 August 2018
301
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, ieri, că, până în prezent, niciun procuror nu s-a înscris la selecția pentru funcția de șef al DNA.


"M-am interesat la Direcția de Resurse Umane. În clipa asta când vorbim, nu este niciun candidat înscris. Sunt convins că vor fi candidați", a spus ministrul Tudorel Toader, citat de Agerpres.


Ministerul Justiției a demarat o nouă selecție pentru propunerea de numire în funcția vacantă de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.


Potrivit MJ, noua procedură se va desfășura în perioada 6 august - 6 septembrie. Candidații pot depune cereri de înscriere pentru funcția de conducere vacantă până la data de 24 august inclusiv.


Pe 27 iulie, Ministerul Justiției a anunțat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcția de procuror-șef al DNA, urmând ca procedura de selecție să fie reluată.


Cei patru candidați înscriși în cursă au fost Florentina Mirică - procuror-șef serviciu la Secția de combatere a corupției din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror-șef adjunct la Secția urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-șef adjunct al DNA și Elena Grecu - procuror-șef serviciu în structura centrală a DNA.


Funcția de procuror-șef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de președintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curții Constituționale. 


Pagina a fost generata in 0.2617 secunde