"Nu respectă criteriile de integritate și competență" / USR cere retragerea lui Mihai Tudose

138
Uniunea Salvați România a cerut astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, retragerea lui Mihai Tudose ca propunere de prim-ministru din partea PSD-ALDE, argumentând că acesta este inacceptabil, deoarece nu respectă criteriile de integritate și competență după ce a fost acuzat că și-a plagiat lucrarea de doctorat realizată sub coordonarea lui Gabriel Oprea și nu și-a îndeplinit niciuna din măsurile din programul de guvernare în calitate de ministru al Economiei.


"Partidul Uniunea Salvați România consideră că propunerea lui Mihai Tudose din partea coaliției PSD – ALDE pentru funcția de prim-ministru al României este inacceptabilă. Nominalizarea lui Mihai Tudose pentru această funcție nu respectă criteriile enunțate public de președintele României, Klaus Iohannis, pentru acceptarea unei astfel de propuneri, atât în ceea ce privește condiția de integritate, dar și în privința capacității dovedite de a conduce Guvernul", se arată într-un comunicat de presă transmis de USR, potrivit Romania TV.


Formațiunea îi impută lui Tudose acuzațiile de plagiat și "performanța zero" ca ministru al Economiei.


"Mihai Tudose este acuzat că a plagiat în lucrarea de cercetare pentru doctorat, realizată sub coordonarea lui Gabriel Oprea la Academia Națională de Informații, plătind drepturi de autor pentru textul plagiat. Uniunea Salvați România consideră că o astfel de explicație reprezintă o atitudine reprobabilă cu privire la cerințele de integritate impuse de exigențele unei lucrări de doctorat și o desconsiderare a condițiilor obligatorii de onestitate intelectuală cerute de comunitatea academică. Totodată, activitatea lui Mihai Tudose în calitatea de ministru al Economiei în cadrul Guvernului condus de Sorin Grindeanu îl descalifică pentru ocuparea funcției de prim-ministru deoarece chiar în evaluarea proprie a partidului a fost constatată o performanță "zero" a ministrului Tudose în îndeplinirea măsurilor asumate prin programul de guvernare", se mai arată în comunicatul de presă al USR.


În urma criticilor formulate, USR îi cere președintelui Klaus Iohannis să respingă propunerea lui Mihai Tudose pentru funcția de prim-ministru și să ceară coaliției PSD – ALDE o altă nominalizare.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6363 secunde