NU E CALE DE ÎNTORS! Liberalii amenință cu angajarea răspunderii de către Guvern

189
NU E CALE DE ÎNTORS! Liberalii amenință cu angajarea răspunderii de către Guvern - ddd-1578483213.jpg

Articole recomandate

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că, în cazul în care proiectele privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, desființarea Secției speciale pentru magistrați, eliminarea pensiilor speciale nu vor fi adoptate de Parlament, se va evalua varianta angajării răspunderii de către Guvern sau convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, potrivit Agerpres.

"În momentul în care începe sesiunea parlamentară avem câteva proiecte extrem de importate la care ținem pentru a fi votate în Parlament, acelea sunt legate de alegerea primarilor în două tururi și de revenire la modalitatea de alegere a președinților de consilii județene, este proiectul de lege privind desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție. Acestea trei sunt extrem de importante. Mai avem câteva proiecte pe care le urmărim și care țin de măsuri punctuale pe economie sau pe partea socială. Mai există și proiectul referitor la pensiile speciale. Dacă vom vedea că Parlamentul blochează în continuare niște proiecte de interes public pe care foarte mulți români le așteaptă, este foarte posibil să mai apelăm la angajarea răspunderii, însă nu o facem ca o modalitate de a sări peste rolul Parlamentului, de a ocoli rolul Parlamentului, ci pur și simplu ca pe o modalitate de eficiență în decizia publică", a spus Turcan.

Ea a afirmat că va fi evaluată inclusiv varianta unei sesiuni extraordinare. "Am văzut până acum că o sesiune extraordinară nu a condus la foarte multe decizii legislative pe care le-au dorit cei care au convocat sesiunea extraordinară. Evaluăm și această variantă. Dacă nu, la începutul lunii februarie vom apăsa pe accelerație pe aceste proiecte pe care le-am menționat și dacă Parlamentul nu reacționează așa cum ar trebui în interes public, vom evalua varianta angajării răspunderii", a spus Turcan, la Palatul Victoria, într-o conferință de presă.

Ea a arătat că, atâta timp cât nu este identificată o majoritate parlamentară, nu crede că este oportună convocarea unei sesiuni extraordinare.

Vicepremierul a subliniat și că varianta alegerilor anticipate reprezintă o prioritate pentru PNL. "Este o variantă la care noi ne-am dori să ajungem, astfel încât Parlamentul să aibă o legitimitate mai mare și o eficiență în exercitarea mandatului public pe care parlamentarii îl au. Până acum, din nefericire, majoritatea formată în jurul PSD mai mult a blocat Parlamentul, l-a transformat într-o instituție de susținere a unor interese de partid și nu într-o instituție care să lucreze în interes public. Alegerile anticipate rămân în continuare un proiect foarte important pentru PNL", a spus Turcan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4153 secunde