Noul director al Teatrului de Stat Constanța, scos din joben de șeful CJC

979
Noul director al Teatrului de Stat Constanța, scos din joben de șeful CJC - 20190228234846-1551390612.jpg

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu,  l-a prezentat, ieri, în cadrul ședinței CJC, pe noul director interimar al Teatrului de Stat Constanța, în persoana regizorului Erwin Șimșensohn, în vârstă de 39 de ani. Acesta este din Piatra Neamț, dar locuiește în București. Este căsătorit, soția sa este medic și au împreună doi copii. Erwin Șimșensohn a fost, timp de 10 luni, secretar de stat în Ministerul Culturii și a colaborat cu mai multe instituții de cultură din toată țara.

Potrivit șefului CJC, Erwin Șimșensohn va fi director interimar timp de patru luni, până la organizarea unui concurs așa cum prevede legea.

"Vă aduc la cunoștință că la preluarea mandatului trebuie să prezentați un plan pe termen mediu. Preluarea interimatului funcției de manager va avea loc la data de 22 martie 2019", a spus șeful CJC viitorului manager al Teatrului de Stat Constanța.

Uimiți de apariția regizorului Erwin Șimșensohn în fața Consiliului Județean Constanța, aleșii județeni de la PNL și PMP au ridicat tonul și l-au certat pe președintele CJC că nu i-au anunțat până acum de prezența noului director pe care nu-l cunosc.

"Am aflat de situația de la Constanța, am fost avertizat că este o situație mai deosebită, oameni diferiți. Sper să fac față tuturor. Intenția mea este de a face ordine la Constanța. Sper din suflet ca măcar o premieră să scoatem până la sfârșitul stagiunii. Am relații printre actori, printre regizori, cunosc bine lumea teatrului", a spus Erwin Șimșensohn.

În final, proiectul a trecut, iar rezultatul a fost de 31 de voturi pentru, două împotrivă și o abținere.

XXX

Reamintim că, în luna ianuarie, președintele Consiliul Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a decis ca actualul director al Teatrului de Stat, Dana Dumitrescu, să își încheie mandatul de manager al instituției de cultură, însă cât timp va sta în preaviz să remedieze toate neregulile depistate de către echipa de control a CJC.

Verificările întreprinse de CJC vin la scurt timp după ce șapte actori ai teatrului i-au trimis președintelui Consiliului Județean Constanța o scrisoare în care o acuzau pe aceasta de diferite abuzuri. Artiștii i-au atribuit Danei Dumitrescu nereguli decizionale în interes personal, realizarea unor producții ample, cu bugete mari, care s-au jucat doar de câteva ori, favorizarea unor angajați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.337 secunde