Noua administraţie începe numărarea clădirilor cu risc seismic din Constanţa

Luni, 18 Ianuarie 2021
153
Clădirile cu risc seismic din municipiul Constanţa sunt evaluate şi ar putea fi chiar reabilitate. Recent, a avut loc prima ședință a Comisiei pentru reducerea riscului seismic la imobilele existente și construcțiile vulnerabile care prezintă pericol public în municipiul Constanța.

„Era absolut necesar ca la nivelul Primăriei să existe o astfel de comisie. Trebuie să avem toate detaliile bine stabilite. Nu vrem ca următorul cutremur mare să se transforme într-o catastrofă pentru că nu ne-am pregătit. Noi trebuie să acționăm primii. Să identificăm clădirile, să le consolidăm pe cele care se află în patrimoniul municipalității, să îi notificăm pe proprietari de obligațiile ce le revin și să îi sprijinim cât de mult putem”, a precizat preşedintele comisiei, viceprimarul Constanţei Ionuţ Rusu.

În perioada următoare vor fi identificate, inventariate și monitorizate imobilele și construcțiile care prezintă risc seismic și pot genera pericol public din patrimoniul municipalității.

Va avea loc, de asemenea, și identificarea, inventarierea și monitorizarea construcțiilor cu destinația de unități sau instituții de învățământ în care se desfășoară activități didactice care se află în patrimoniul autorității publice și care au fost construite înainte de anul 1978. Totodată, vor fi inventariate și proprietățile private din municipiul Constanța care prezintă risc seismic.

„În cel mai scurt timp, va avea loc o și prioritizare a intervențiilor asupra imobilelor identificate cu vulnerabilitate sau risc seismic și formularea unei liste de priorități utilizând criteriile prevăzute în O.G. nr.20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente cu modificările și completările ulterioare”, mai explică viceprimarul constănţean.

Comisia pentru reducerea riscului seismic se va întruni săptămânal. În afară de membrii desemnați din cadrul departamentelor autorității publice locale și din cadrul instituțiilor subordonate, la ședințe vor participa și specialiști de la universități și asociații profesionale de profil sau de la instituții publice cu atribuții în domeniul construcțiilor, gestionării riscurilor asociate acestora etc.Pagina a fost generata in 0.3018 secunde