Nicușor Dan vrea o guvernare tehnocrată

77
Nicușor Dan vrea o guvernare tehnocrată - nicuordan-1473583236.jpg
Președintele Uniunii Salvați România (USR), Nicușor Dan, spune că formațiunea sa va sprijini o guvernare tehnocrată, considerând că guvernele politice au eșuat și în jurul lor "au înflorit corupția și clientelismul".

"PNL crede că vremea tehnocraților a trecut, USR afirmă că abia începe. Guvernele politice au eșuat în transparentizarea actului administrativ, au politizat până la sufocare administrația publică, în jurul lor au înflorit corupția și clientelismul.

Guvernul Cioloș nu e perfect, dar a început cu adevărat reforma administrației, a dat sens consultării publice, a adus profesioniști în fruntea și în interiorul ministerelor. Am afirmat că mulți dintre miniștrii cabinetului Cioloș, însuși premierul, se potrivesc profilului de membru USR. Dacă vechile partide nu-i vor, mulți cetățeni își doresc în continuare o guvernare tehnocrată pe care USR o va sprijini", a scris Nicușor Dan sâmbătă pe Facebook, potrivit romanialibera.ro.

Potrivit Agerpres, Nicușor Dan face referire la o declarație a copreședintelui PNL Vasile Blaga, în care acesta susține că guvernul tehnocrat a fost o necesitate, dar că își arată limitele și este nevoie de un guvern politic.

''Guvernul tehnocrat a fost o necesitate. Nu puteam noi, PNL, să fim la Putere trecând peste cadavre (...). Și noi, și PSD am susținut acest guvern. Evident că, din primul moment, în stil propriu, PSD s-a dezis de el. Dar, pe de altă parte, și guvernul tehnocrat își arată limitele. De aceea este nevoie de un guvern politic'', le-a spus Blaga, vineri, participanților la Școala politică a Tineretului Național Liberal de la Eforie Nord.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 11 Septembrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Augustin Zegrean vrea să fie senator PNL
Sâmbătă, 10 Septembrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Deputații vor să modifice legea antifumat
Pagina a fost generata in 1.0971 secunde