O nouă plângere penală pentru președintele CJC

"Nicușor Constantinescu pune în pericol siguranța populației județului Constanța"

2203
4

Prefectul Claudiu-Iorga  Palaz a depus o nouă o plângere penală împotriva președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Potrivit prefectului, șeful CJC a încălcat prevederile legale prin care este obligat să achite contravaloarea serviciilor de telefonie fixă necesare funcționării Centrului Militar Zonal Constanța. Palaz menționează că potrivit unei Hotărâri de Guvern din 1997, consiliile județene sunt obligate să asigure funcționarea optimă a centrelor militare zonale și să achite facturile pentru telefonie și fax. Prefectul amintește că în iunie 2011, Ministerul Apărării Naționale a câștigat procesul intentat împotriva CJC privind nerespectarea prevederilor HG, dar instituția condusă de Nicușor Constantinescu nu a trecut la plata facturilor nici până la momentul actual.
"Conform Hotărârii de Guvern 414/1997 pentru aprobarea Normelor maximale privind dotarea centrelor militare județene, CJC are o serie de obligații față de Centrul Militar Zonal Constanța, printre care achitarea contravalorii abonamentelor telefonice, telefax, fax și a convorbirilor efectuate cu aceste mijloace de comu-nicare. Încă din anul 2009, prevederile acestei legi au fost încălcate prin Hotărârea 153/2009 adoptată de Consiliul Județean Constanța. Ministerul Apărării Naționale a câștigat în luna iunie 2011, prin decizie irevocabilă, procesul prin care solicita anularea acestui act administrativ, însă nici în acest moment Centrul Militar Zonal nu beneficiază de servicii de telefonie fixă, ceea ce are drept consecință perturbarea gravă a modului de desfășurare a atribuțiilor funcționale deosebit de importante pentru siguranța populației: instituirea situațiilor de urgență, de mobilizare, asediu sau război, iar neasigurarea serviciilor de telefonie ar putea conduce la imposibilitatea de a pregăti populația și de a acționa în astfel de situații", a afirmat prefectul Claudiu Palaz.
El a subliniat că, prin nerespectarea obligațiile legale specificate prin HG, președintele Consiliului Județean "pune în pericol derularea activității Centrul Militar Zonal și implicit, siguranța populației din județ".
"Este evident faptul că Nicușor Constantinescu, prin nerespectarea obligațiilor legale, pune în pericol derularea activității Centrul Militar Zonal și implicit, siguranța populației din județul nostru, prin urmare am solicitat admiterea plângerii pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice prevăzute de art. 248 din Codul Penal. Sigur că nu este singurul proces în care Nicușor Constantinescu este acuzat de abuz de serviciu contra intereselor publice, este de notorietate dosarul 28590/212/2008, care se judecă din ianuarie 2009, inculpatul sustrăgându-se în mod repetat procesului, deși instanța a decis de mai multe ori aducerea sa cu mandat de aducere la judecată. Chiar sunt curios dacă pe 26 septembrie Nicușor Constantinescu va fi din nou de negăsit de către jandarmi, cum s-a mai întâmplat și altădată, când s-a ascuns, probabil din lașitate, în loc să se prezinte ca orice cetățean de rând atunci când are această obligație", a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.



Comentează știrea

Oranjada verde
7 septembrie 2011
Turcul plateste!!

Si,boul ala de ospatar pe post de ministru al apararii-ce mai plateste??!!.E vorba de centru militar si nicidecum centru civil....,bla,bla. Palazu Mic=hai sa ne aflam in treaba!!

xxxx
7 septembrie 2011
puscaria

mai devreme sau mai tarziu puscaria te mananca porcusorule. nu iti pot merge la nesfarsit toate hotiile. decaderea imperiului mazare-constantinescu va incepe cu pirederea de catre porcusor a fotoliului de presedinte de consiliu judetean

anti maidanezi
7 septembrie 2011
doresc sa protestez impotriva nesimtirii primarului, a consiliului local, judetean,.a presedintelui .cons.judetean, parazitismului angajatilor primariei ,consiliilor mentionate si neimplicarea generala a insti tutiilor subordonate primariei

Cu tot respectul pt. ce-i care-i adora, dau cateva motive pt. care maidanezii NU MAI TREBUIE SA EXISTE PE STRAZI: 1.Siguranta si sanatatea cetateanului. Nenumaratele boli pe care le poarta si raspandesc aceste animale. Zeci de mii de oameni muscati si cel putin 5 oameni ucisi in fiecare an, astea fiind doar cazurile mediatizate. 2.Lasarea lor pe strazi NU este in nici un caz o solutie in favoarea animalelor: mor de foame, de frig, de cald, de sete, de boli cumplite, calcati de masini si sunt chinuiti de cetateni care sunt adusi in pragul disperarii de problemele cauzate de prezenta lor pe strazi. 3.MAFIA generata de lacomia unor nenorociiiti, de pe urma careia tot cainii sufera. Tratamentul antirabic - cca 200€. La 15.000 de muscati anual, faceti un calcul. Pentru muscatura, tratamentul DE BAZA consta in minim 3 vaccinuri antirabice, 1 antitetanos si 5 zile de antibiotice ora1e. Se cer bani grei pentru crotalizare, se cer costuri inzecite pentru adaposturi, mancare, deparazitare etc. Cainii sunt ce sunt gropile pt. regii asfaltului: TREBUIE SA FIE AN DE AN, FIIND UN MOTIV DE A CIUGULl DIN SACUL NUMIT BUGET, PE CARE-L UMPLETI IN ZADAR CU MUNCA VOASTRA. 4.Mizeria – TONE de f*cale de caini pe strazi, voi nu ramaneti muti, cum raman turistii straini, de cat c**at de caine poate sa existe pe trotuarele noastre? 5.Poluarea fonica – ORASELE MARI ALE ROMANIEI SUNT TOATE UN LATRAT DE CAINE.

Constantean
7 septembrie 2011
La puscarie cu Porcusor SomnUsor Constantinescu si cu Pastaie Drogatul!

La puscarie cu Porcusor SomnUsor Constantinescu si cu Pastaie Drogatul!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4637 secunde