USR Plus reacționează dur:

"Nica și Plumb, propuneri inacceptabile pentru postul de comisar european"

369

Articole de la același autor

Eurodeputații Alianței USR Plus consideră inacceptabile propunerile avansate de Guvern pentru postul de comisar european și anunță că nu vor vota pentru Rovana Plumb sau Dan Nica, în cazul în care una dintre aceste nominalizări ajunge la audierile din comisiile Parlamentului European. 
Potrivit unui comunicat al Alianței USR Plus transmis redacției, Rovana Plumb și Dan Nica au un trecut care nu respectă criteriile de integritate pentru postul de comisar european și au un parcurs profesional care nu-i recomandă pentru o asemenea poziție. 
Reprezentanții USR Plus susțin totodată că, în ultimii ani, cei doi au făcut declarații împotriva valorilor Uniunii Europene și au promovat mesaje antijustiție, sprijinindu-l constant pe Liviu Dragnea, condamnat pentru corupție, din funcțiile publice pe care le-au ocupat. 


USR Plus consideră că desemnarea celor doi social-democrați pentru a ocupa o poziție în Comisia Europeană formată de Ursula von der Leyen este împotriva asigurărilor cu privire la lupta împotriva corupției pe care președintele noii Comisii le-a punctat în discursul său în fața Parlamentului European. 


"Dacă Guvernul Dăncilă va insista cu aceste nominalizări, noi vom utiliza toată influența pe care o avem atât la nivelul grupului Renew, cât și prin informarea colegilor din celelalte familii europene, pentru a bloca aceste propuneri scandaloase. PSD nu a înțeles nimic din ultimele alegeri și insistența lor de a continua cu acest gen de nominalizări va face imposibilă votarea lor și va fi rușinos pentru România un asemenea refuz la nivel european", a declarat Dragoș Tudorache, copreședinte al delegației USR Plus. 


Potrivit sursei citate, Rovana Plumb a fost cercetată în dosarul prin care Insula Belina și Brațul Pavel au fost transferate de la Apele Române la Consiliul Județean Teleorman și concesionate către Tel Drum, iar Parlamentul s-a opus ridicării imunității pentru începerea urmăririi penale. De asemenea, se menționează că Dan Nica, acuzat de DNA de fraude cu licențe informatice în dosarul Microsoft, ar fi scăpat de dosarul penal pentru că faptele s-au prescris.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5509 secunde