Bogdan Huțucă:

"Nedreptatea ia sfârșit! Demersurile PNL de tăiere a pensiilor speciale au dat roade"

421

Articole de la același autor

Președintele Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a declarat că tăierea pensiilor speciale a fost o prioritate pentru PNL și forțele de dreapta.

"Principiul de bază trebuie să fie contributivitatea, nu privilegiul pe care îl votezi în spatele unor uși închise, pentru activul de partid, așa cum a făcut PSD. Prin impozitarea pensiilor aberante, nemeritate, ne putem uita în ochii celor care au muncit o viață întreagă și primesc pensie pe măsura veniturilor pe care le-au realizat. Indiferent de motivele pur electorale ale PSD-ului care astăzi votează impozitarea pensiilor speciale, pe care culmea, chiar ei le-au inițiat, promovat și de care au ținut cu dinții, rezultatul este unul care ține de normalitate și de bun simț.

Dragi colegi de la PSD, tupeul nu are limite - tu să fii inițiatorul acestei nedreptăți și tu să încerci să pozezi în justițiar este ceva ce depășește orice limită a bunului simț, dar ne-am obișnuit cu acest comportament schizoid al unui partid pentru care minciuna și fake-news-ul au devenit a doua natură", a spus liderul liberalilor constănțeni, deputatul Bogdan Huțucă.

El a explicat că tăierea pensiilor speciale era absolut necesară, deoarece, într-un moment în care economia globală suferă, în momentul în care cei cu venituri mici sunt în zona de risc, impozitarea drastică a pensiilor speciale este o chestiune de dreptate socială.

"După o viață de muncă, trebuie să primești pe măsura contribuției. Această măsură de impozitare se aplică exclusiv pensiilor care sunt acordate discreționar. Astfel, pensiile mai mici de 2.000 de lei vor avea impozit zero. Pensiile speciale cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei vor fi impozitate cu 10% și tot ce înseamnă pensie specială peste 7.000 de lei va fi taxată cu 85%", a explicat Bogdan Huțucă.

Acesta a mai adăugat că se păstrează principiile contributivității, tocmai pentru că e important ca această inițiativă să fie deplin constituțională. Pe scurt, taxarea se face numai pentru pensiile speciale acordate discreționar, nu pentru cele rezultate ca urmare a calculului contribuțiilor din anii de muncă.

"Acești bani pe care îi vom salva din plata acestor pensii speciale vor putea fi reinvestiți în economie, astfel încât să genereze creștere, nu nedreptăți, ca până acum", a încheiat deputatul Bogdan Huțucă.

v v v

Parlamentul a decis miercuri, 17 iunie, impozitarea pensiilor speciale de peste 2.000 de lei cu până la 85%. Proiectul PSD a fost susținut de toate grupurile parlamentare, fiind aprobat cu 307 voturi "pentru" și doar unul "împotrivă". Mai exact, deputatul Dorel Căprar, fostul lider al PSD Arad, a votat împotrivă.

Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis, însă există și varianta ca cei afectați să o atace la CCR. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4151 secunde