Municipalitatea investește în Școala Gimnazială nr.38

235
Municipalitatea investește în Școala Gimnazială nr.38 - municipalitatea-1582737847.jpg

Articole de la același autor

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău și directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională SUD-EST, Luminița Mihailov, au semnat, recent, contractul de finanțare pentru proiectul "Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr.38, Dimitrie Cantemir, Constanța".

Prin implementarea cu fonduri europene a acestui proiect, peste 840 de elevi ai Școlii nr.38, precum și cele aproximativ 60 de cadre didactice și personal auxiliar își vor putea desfășura activitatea în condiții excelente.

Intervențiile asupra clădirii privind optimizarea consumurilor energetice se fac atât la parter, cât și la cele două etaje și presupun lucrări de reabilitare a terasei clădirii și de înlocuire a tâmplăriei exterioare cu una mai performantă din punct de vedere termoenergetic. De asemenea, se fac lucrări de reconfigurare a rampei existente pentru persoanele cu dizabilități și de amenajare a unui grup sanitar pentru acestea. În plus, se vor monta panouri fotovoltaice și panouri solare pentru producerea apei calde și se vor reface instalațiile sanitare, termice și electrice. Ușile de acces în clădire vor fi prevăzute cu dispozitive automate de închidere cu amortizor și se va monta o instalație paratrăsnet și un sistem de ventilare mecanică a spațiilor interioare.

Proiectul se va derula prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 3 - "Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon", iar valoarea totală a acestuia este de 5.406.111,64 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9551 secunde