Mugur Isărescu, avizat cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat la șefia BNR

138
Mugur Isărescu, avizat cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat la șefia BNR - cesalariuaremugurisaresculaatati-1562065536.jpg

Articole recomandate

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a fost avizat cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat la șefia BNR de către Comisiile pentru Buget din Camera Deputaților și Senat.

De asemenea, au fost votați cu unanimitate de voturi și membri propuși pentru Consiliul de Administrație al BNR, respectiv Florin Georgescu, Leonardo Badea, Eugen Nicolăescu, Balint Csaba, Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Dan Radu Rușanu și Virgiliu Jorj Stoenescu.

În total au fost înscriși 13 candidați pentru Consiliul de Administrație al BNR, respectiv Mugur Isărescu, Florin Georgescu, Leonardo Badea, Ionuț Dumitru, Eugen Nicolăescu, Balint Csaba, Marin Dinu, Gheorghe Gherghina, Ion Horia Neamțu, Cristian Popa, Dan Radu Rușanu, Aura Gabriela Socol și Virgiliu Jorj Stoenescu.

În cazul lui Ionuț Dumitru și al lui Ion Horia Neamțu majoritatea parlamentarilor s-au abținut, iar Aura Gabriela Socol și Marin Dinu nu s-au prezentat la audieri.

Mugur Isărescu a fost candidat pentru funcția de Guvernator al BNR, Florin Georgescu pentru funcțiile de vicepreședinte al Consiliului de Administrație și prin-viceguvernator al BNR, Leonardo Badea, Ionuț Dumitru și Eugen Nicolăescu au candidat și pentru funcția de viceguvernator al BNR.

Guvernatorul BNR a făcut și o prezentare a programului noii echipe care va conduce Banca Națională a României în perioada următoare.

Camera Deputaților și Senatul se vor reuni pe 3 iulie în sesiune extraordinară pentru numirea membrilor Consiliului de Administrație al BNR, la Consiliul Fiscal, dar și pentru desemnarea președintelui Consiliului Național al Audiovizualului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0176 secunde