Moțiunea de cenzură, finalizată. Iată textul

656
Moțiunea de cenzură inițiată de parlamentarii PSD și ALDE împotriva Guvernului Grindeanu a fost finalizată și urmează să fie depusă la Parlament.


Moțiunea de cenzură, finalizată - 1-1497786816.jpg


Potrivit unor surse parlamentare, moțiunea poartă numele "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor".


În moțiune se menționează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliția de guvernare a făcut o evaluare a activității Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înțeles "corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democrații constituționale", menționează textul.


Moțiunea de cenzură, finalizată - 2-1497786827.jpg

Documentul vorbește în continuare de "Guvernul" Ponta-Jianu-Grindeanu, pe care îi acuză de dispreț față de regulile democratice ale funcționării instituțiilor.


Moțiunea de cenzură, finalizată - 3-1497786837.jpg

Inițiatorii susțin că nu este vorba despre o moțiune PSD-ALDE, ci despre "un act de responsabilitate politică pe care trebuie să îl facă Parlamentul României pentru a prezerva constituționalitatea funcționării democratice a statului, respectarea legii și a votului cetățenilor României".

Moțiunea de cenzură, finalizată - 4-1497786849.jpg



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6676 secunde