Moțiunea de cenzură a PSD și UDMR, depusă la Parlament

180
Moțiunea de cenzură a PSD și UDMR, depusă la Parlament - ddd-1580379485.jpg
Guvernul Orban trebuie demis de urgență atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât și pentru că adoptarea acestor modificări s-au făcut în mod unilateral, fără consultare și dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere, se arată în textul moțiunii de cenzură intitulate "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democrației românești", depusă joi la Parlament, potrivit Agerpres. Moțiunea este semnată de 208 parlamentari de la PSD și UDMR, potrivit unor surse politice.

"Guvernul Orban trebuie demis de urgență nu doar pentru că această măsură de modificare a sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, dar - mai ales! - pentru că adoptarea acestor modificări se face în mod unilateral, fără consultare și dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere. Standardele europene electorale au fost stipulate exact pentru combaterea unor astfel de tentații ale partidelor de a schimba regulile în timpul jocului și de a-și crea astfel un avantaj în competiția electorală", arată inițiatorii demersului antiguvernamental.

Potrivit documentului, prin moțiunea de cenzură se sancționează tocmai încălcarea gravă a standardelor electorale. "Cu fiecare angajare de răspundere, ordonanță după ordonanță, Guvernul PNL vrea să demonstreze tuturor că este groparul democrației românești! V-am avertizat public, în repetate rânduri, că există o linie roșie peste care nu se poate trece și că modificarea legilor electorale cu atât de puțin timp înainte de alegeri este un abuz de democrație. Ați ignorat cu bună știință toate aceste avertismente, ați călcat în picioare normele constituționale și ați trecut cu tancul peste standardele europene doar pentru a vă satisface setea electorală de putere! Curtea Constituțională v-a spus deja, prin cele două decizii din 29 ianuarie 2020, că mergeți pe un drum greșit. Că este un abuz de putere să vii cu angajări de răspundere pe proiecte aflate deja în procedură parlamentară. Că PNL încalcă grav Legea fundamentală! Domnule Orban, ați deschis o cutie a Pandorei care poate avea repercusiuni tragice pe viitor asupra tuturor românilor. Regulile democratice nu sunt facultative!", susțin semnatarii moțiunii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4044 secunde