Moment ISTORIC: Premierul Chinei a sosit în România, prima dată după 19 ani

122
Moment ISTORIC: Premierul Chinei a sosit în România, prima dată după 19 ani - likeqiang621x414-1385378864.jpg
Prim-ministrul chinez, Li Keqiang, a ajuns la București, pentru prima vizită în România a unui premier al Chinei după 19 ani, fiind așteptat la aeroport de către premierul Victor Ponta.


Premierul român l-a întâmpinat la scara avionului pe prim-ministrul chinez. Li Keqiang a fost primit cu pâine și sare de doi tineri îmbrăcați în costume naționale românești.


Apoi, garda de onoare a intonat imnurile de stat. Premierul Chinei rămâne în țara noastră până în 28 noiembrie și va fi însoțit de o importantă delegație guvernamentală și de oameni de afaceri, scrie hotnews.ro.


Este prima vizită în România a unui premier al Consiliului de Stat al R.P. Chineze după 19 ani, informează Guvernul României. Vizita are drept obiectiv consolidarea relațiilor politice bilaterale, atât în plan politic, economic, cât și în alte domenii, în cadrul oferit de Parteneriatul Amplu de Prietenie și Cooperare dintre România și R. P. Chineza și în contextul pregătirilor pentru aniversarea, în 2014, a 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și a 10 ani de la semnarea Parteneriatului, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5473 secunde