Mișcarea Populară la Constanța: ce partide își dau mâna pentru a-l înlătura pe Mazăre

4004
16
Mișcarea Populară la Constanța: ce partide își dau mâna pentru a-l înlătura pe Mazăre - gigichiru2-1330965953.jpg

Articole de la același autor

PDL nu va încheia la nivel național niciun fel de alianță pentru alegerile locale, dar organizațiile județene pot decide să încheie alianțe pe plan local, sub denumirea "Mișcarea Populară", cu sigla inima și culoarea verde, a spus, după ședința Colegiului Director, președintele PDL, Emil Boc.
În acest context, liderul democrat-liberalilor constănțeni, Gigi Chiru, a declarat că a luat în calcul această oportunitate și că va convoca membrii Biroului Permanent Județean al PDL pentru a discuta despre această chestiune.
"Sper ca joi, vineri sau sâmbătă, în funcție de cum vor putea și colegii mei, să organizăm un Birou Permanent Județean unde să abordăm și acest subiect. În opinia mea, sunt de acord cu o alianță pe plan local, o alianță în care să avem parteneri de la toate formațiunile politice, mai puțin cele care fac parte din USL. Mai mult, mă gândesc chiar la societatea civilă sau la diverse ONG-uri", a declarat Gigi Chiru pentru "Cuget Liber".
Discuțiile în PDL despre o alianță pe plan local nu sunt tocmai noi, posibili parteneri de alianță în Mișcarea Populară fiind cei de la UNPR.
De altfel, liderul UNPR Constanța, George Lipoveanu, a spus că formațiunea politică pe care o reprezintă are disponibilitatea de a susține candidatura lui Gigi Chiru pentru Primăria Constanța.
"Protocolul de la nivel central între PDL și UNPR specifică faptul că noi vom sprijini candidații PDL în toate circumscripțiile în care PDL are șanse mai bune decât PDL pentru a câștiga mandate", a spus George Lipoveanu.
El a precizat că, și inversa este valabilă, astfel PDL va susține candidații UNPR în localitățile unde aceștia au șanse reale pentru a câștiga.
O altă formațiune care ar putea bate palma cu PDL Constanța în cadrul Mișcării Populare ar fi PNȚCD.
"Noi suntem deschiși colaborării cu PDL și cu orice alt partid. Avem deschidere față de o asemenea inițiativă. Raționamentul acesta este unul electoral și derivă din dorința de a găsi, alături de partidul cu care ne vom alia pe plan local, candidați mai buni decât orice candidat al USL. Indiferent despre ce funcții vorbim, fie că ne referim la primăriile din județ, Primăria Constanța, Consiliul Județean, chiar și la consiliile locale. Totuși, în această situație, este bine ca încă de la început să stabilim condițiile de asociere și termenii în care se va desfășura colaborarea. Acesta trebuie să avantajeze, atât PNȚCD cât și partidul cu care ne vom asocia. Am avut discuții cu reprezentanții PDL, ba chiar am avut discuții concrete și cu alți reprezentanți, de la alte partide, despre care nu aș vrea să vorbesc încă. În mare, putem spune că suntem deschiși colaborării cu alte partide, iar dacă PDL va veni cu o propunere vom analiza această variantă pentru alegerile locale", a spus președintele PNȚCD Constanța, Tudor Chesoi.



Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
slea
6 martie 2012
TREBUIE ARESTAT

Mazare nu trebuie inlaturat , ci arestat , judecat in piata publica pentru dezastrul in care a ajuns orasul Constanta. Ce avea acest oras mai frumos este distrus .Tneretul de azi nici nu cunoaste care este adevaratul oras Constanta..Nici Mamaia NU ESTE O STATIUNE CI O ADUNATURA DE BETOANE SI MIZERIE ARHITECTURALA.Toata administratia Mazare trebuie sa raspunda pentru acest dezastru . Un cenocid arhitectural.

mihai p
6 martie 2012
ce fata

ce fata are chiru asta! zici ca e venit dupa plantatie

Geo
6 martie 2012
PDL=Genocid

Ce tupeu aveți să mai cereți un mandat. Puteți să vă vopsiți voi în ce culoare vreți că tot a PDL mirosiți. Ați distrus tot. Ar fi culmea să puneți mâna și pe Constanța. Cei care susțin PDL în alegeri să dea un singur exemplu de lucru bun făcut de actuala guvernare.

gelu
6 martie 2012
am eu un exemplu

faptul ca romania nu a ajuns ca grecia, faptul ca statul are bani pentru salarii si pensii, faptul ca mafia lui nastase nu a mai condus tara, razvan ungureanu. mai vrei?

Răspuns la: PDL=Genocid
Adăugat de : Geo, 6 martie 2012
Ce tupeu aveți să mai cereți un mandat. Puteți să vă vopsiți voi în ce culoare vreți că tot a PDL mirosiți. Ați distrus tot. Ar fi...
rex
6 martie 2012
Jos ciuma portocalie

Numai niste retardati mintali pot concepe sa se ajunga la a vota aceasta gasca de nemernici care se fofileaza dupa niste denumiri sau culori pentru a nu fi recunoscuti ca fiind groparii Romaniei. As vrea sa-i vad in mijlocul oamenilor normali nu al corului de bocitoare ce le tin isonul si aplauda la toate balivernele lor spuse numai la tv.Sa dea Domnul ca romanii sa nu mai aiba conducatori ca acesti nemernici portocalii, sau sub ce culoare se vor ascunde, numai asa putem avea o viata demna in propria tara.

stancu
6 martie 2012
miscarea poponara

2pdl+1unpr+o'5verzii sau mai bine ducetiva incercati pe la valu castelu

constantean
6 martie 2012
eliberati Constanta

Trebuie sa faca alianta cu oricine , numai sa scapam orasul de mafia PSD-ista, care a distrus Constanta cu constructiile inghesuite,si de maimutoiul de primar care ne face ras de cate ori are ocazia.Succes CHIRU mai departe,Constanta trebuie eliberata urgent.

arion
6 martie 2012
Domnului Geo cu condescendenta

Bai Domnu' Geo,distrus era totul dinainte, de prietenii tai de la PSD din 1990 incoace, au ras tot.Abia acum,cu criza mondiala se vede unde-i Romania,la ce nivel real. S-a umflat totul din credite luate fara minte, hora s-a terminat,salariile voastre de bugetari si pensiile pompate de Tariceanu pentru voturi, nu puteau fi sustinute de o economie bazata pe credite de consum cu buletinul. A fost un fel de Caritas sau un fel de bingo, care iata s-a prabusit, obisnuieste-te cu ideea....Macar de acum de am merge pe un model de dezvoltare sustenabil, daca intelegi termenul domnu'Geo...sau mai simplu, prin munca - stiu ca asta ingrozeste pe multi din conationalii nostri, dar asta e : munca si sa te intinzi cat iti e plapuma - cam asta ar fi pe scurt cu sustenabilitaea....Hai la mai mare, ca mi s-a terminat pauza de munca! PS: Din pacate PDL greseste cu acest Gigi Chiru.... la prima vedere,dupa moaca, dupa nume, nu dai doua parale, chiar daca poate o fi om de valoare,habar n-am....dar prima impresie conteaza intotdeauna pentru votantii care n-au timp sa aprofundeze problema. Bai PDl, voi chiar vreti sa iasa iar Mazare primar, ar rade si curcile de orasul asta ajuns o ruina...

Răspuns la: PDL=Genocid
Adăugat de : Geo, 6 martie 2012
Ce tupeu aveți să mai cereți un mandat. Puteți să vă vopsiți voi în ce culoare vreți că tot a PDL mirosiți. Ați distrus tot. Ar fi...
Geo
7 martie 2012
Pentru contestatarii mei

Oare credeti ca am uitat faza cind Tariceanu atragea atentia ca nu pot creste pensiile iar Basescu si Boc sustineau contrariul? Ca sa muncesti trebuie sa ai unde, ori au avut grija sa falimenteze si sa vinda toate obiectivele economice care mergeau. Teoretic pe noi nu trebuia sa ne afecteze criza pentru ca nu depindeam de export dar am facut multe imprumuturi nejustificat asa ca ne-am indatorat pe multe generatii. Am desfiintat si comasat scoli iar acum nu avem spatii pentru clasa 0. Au eliminat cele 2 pensii ,,nesimtite,, si au inventat un nou mod de calcul al pensiilor celor din aparare , ordine publica si siguranta, care a ridicat numarul ,,pensiilor nesimtite,, la citeva mii iar costurile au crescut cu peste 80 milioane euro. Acum se pregatesc sa vinda si Hidroelectrica pentru ca aduce profit statului, iar profitul trebuie sa fie la privati. In conceptia lor, profit trebuie sa faca doar firmele private, statul trebuie sa aiva numai datorii. Singurul lucru cu care ne-a afectat criza mondiala este ca cei ce au lucrat in strainatate nu mai au loc de munca si nu au mai trimis bani acasa. Asta tot lui Basescu trebuie sa-i multumim ca a dus o politica externa de rahat. Pe cine alegem pe plan local? Cine imi garanteaza mie ca se tine de promisiunile din campania electorala? Domnul Arion are dreptate.Pina acum m-au mintit toti asa ca propuneti voi unul care sa faca ce-i dicteaza constiinta si alegatorii si nu partidul si sponsorii din campanie.

admirator
8 martie 2012
Succes!

Solutie buna. Atrageti toti cei care vor alt regim in Constanta. Atentie! Daca USL isi va sschimba candidatul la primarie (greu de presupus la prostia si subordonarea lor), alianta ar putea ramine fara obiect. Trebuie sa va definiti obiectivul mai larg: cistigarea primariei si un nou program pentru municipiu.

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4444 secunde