Mircea Dobre: „Constanţa are nevoie de o legătură eficientă a transportului cu servicii Smart City”

2261

Articole de la același autor

Candidaţii Pro România la alegerile locale, deputatul Mircea Dobre, pentru funcţia de primar al Constanţei şi Răzvan Filipescu, pentru funcţia de preşedinte al Consiliul Judeţean Constanţa, au organizat, vineri, o nouă conferinţă de presă.

Printre altele, Mircea Dobre a prezentat unul dintre cele mai interesante proiecte, respectiv proiectul denumit NIAGA (Nod Intermodal Autogară – Gară - Aeroport), un proiect ce ar urma să se dezvolte în zona Gării Constanţa care ar trebui resistematizată radical.





„Constanța, orașul principal de la malul Mării Negre, duce lipsa unui nod intermodal de transport de călători și are nevoie de o legătură mai eficientă, mai organizată și la standardele contemporane, cu servicii de Smart City, care să satisfacă cerințele constănțenilor și ale sutelor de mii de călători care ajung an de an în acest oraș”, a spus Mircea Dobre, candidat la funcţia de primar al Constanţei.



El a adăugat că echipa Pro România Constanța vine cu un proiect integrat, un proiect de nod intermodal în zona din fața actualei gări.

„Suprafața de teren necesară realizării proiectului este de 24.450 mp (din care 8994 mp sunt terenuri - circulatii publice). Nodul intermodal va face legătura între: - transporturile rutiere de călători ale curselor de operatori de pe raza județului Constanța - transporturile rutiere de călători ale curselor de operatori în/din afara județului Constanța - transporturile feroviare de călători - transportul de călători către zona de Aeroport (rutier și/sau feroviar) Nodul intermodal este constituit și va face legătura din/între: 1. Autogară călători CT BUS 2. Autogară călători în interiorul județului Constanța 3. Autogară călători în exteriorul județului Constanța 4. Gara de Călători Constanța Suprafața construita la Subsol cu circulații auto = 24 450 mp Suprafața construita la Parter = 7 351 mp Suprafața construită la Etaj 1= 1 720 mp În cadrul proiectului se vor regăsi – autogară, spații publice amenajate, săli de așteptare cu panouri informative smart, servicii publice de tip comercial, restaurant/terasă/bistro/florărie, parcare publică, spații pentru taxi-uri, locuri de parcare publice subterane, spații verzi amenajate”, a explicat Mircea Dobre.



Totodată, el a spus că un astfel de proiect ar fi extrem de util nu numai pentru cetăţenii din Constanţa, dar şi pentru cei din Zona Metropolitană. În ceea ce priveşte transportul, acesta ar trebui gestionat într-un parteneriat de Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa.  





(Comandat de Partidul Pro România filiala Constanța, publicat de Cuget Liber pe site www.cugetliber.ro, cod mandatar financiar 21200010)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4047 secunde