Mircea Banias nu mai vrea să fie senator. Ce pregătiri se fac la ALDE Constanța

748
2
Mircea Banias nu mai vrea să fie senator. Ce pregătiri se fac la ALDE Constanța - aldebaniassilearciu-1473437688.jpg

Articole de la același autor

La fel ca și celelalte partide, și reprezentanții ALDE Constanța se pregătesc serios pentru alegerile parlamentare, în acest sens, mai mulți membri ai formațiunii politice de la malul mării depunându-și deja intenția de candidatură. 


Președintele Organizației Județene Constanța a ALDE, senatorul Mircea Banias, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că, până în prezent, mai mulți membri ai partidului și-au manifestat dorința de a candida pentru un post de senator sau deputat. Printre aceștia, se află actualul senator Gigi Chiru, care a candidat din partea ALDE la postul de primar al municipiului Constanța, Mariana Bolcheș, George Fulina, Alex Gherman, Dorin Opreanu, Mihai Șagău și Dan Pelcinschi. 


În ceea ce privește ordinea pe lista de candidați, aceasta urmează să se stabilească luna viitoare, dar nu oricum, ci în funcție de performanțele pe care le vor realiza în ceea ce privește munca politică. 


"Condiția principală pentru a fi trecut pe liste este ca fiecare să contribuie activ la dezvoltarea organizației județene. Munca în teren contează foarte mult. În momentul de față, lucrăm la înființarea mai multor organizații locale, ne dorim să avem filiale în toate localitățile din județul Constanța. Oamenii vin spre ALDE, au încredere în partid", a adăugat senatorul Mircea Banias. 


În ceea ce privește actuala sa funcție, Banias a spus că, de această dată, inten-ționează să candideze pentru un mandat de deputat și nu unul de senator. În aceste condiții, cel mai probabil, pentru această funcție urmează să candideze Gigi Chiru, și el dornic să-și continue activitatea în Parlament. 


În ceea ce privește viitoarea activitate politică, de după alegerile parlamentare, Mircea Banias a ținut să precizeze că, dacă PSD va forma o majoritate cu ALDE, politica de susținere a populației va continua în sens pozitiv. 


Revenind la alegerile parlamentare, reamintim că, săptămâna trecută, atunci când președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost prezent la Neptun, au fost trasate și condițiile de candidaturi. 


Astfel, printre altele, prezentate deja de Mircea Banias în conferința de presă de vineri, s-a stabilit modul de finanțare a partidului, în perioada campaniei electorale. Contribuția pe care fiecare organizație județeană și fiecare parlamentar ALDE 


vor trebui să o asigure pentru campania electorală conform prevederilor Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, va fi de 10 salarii de bază minime brute pe economie pentru fiecare candidat la funcția de deputat sau de senator, contribuția fiecărei organizații județene, respectiv de 63.000 lei (60 de salarii minime brute pe economie), contribuția fiecărui candidat la funcția de deputat sau senator. 


ALDE susține construcția unui spital de oncologie la Constanța 
În altă ordine de idei, la conferința organizată vineri, alături de senatorul Mircea Banias a fost prezent și vicepre-ședintele CJC, Daniel Learciu.


El a adăugat că ALDE Constanța susține politica de dezvoltare a sănătății în județ, motiv pentru care a și fost inițiat un proiect de hotărâre privind construirea unui spital de oncologie la Constanța. 


În momentul de față, proiectul se află în faza studiului de fezabilitate, construcția unității spitalicești urmând să înceapă la începutul primăverii. Finanțarea se va face din fondurile Consiliului Județean Con-stanța și a Ministerului Sănătății, va avea 150 de paturi și ar urma să fie amplasat la Eforie Sud. 


Comentează știrea

SENATORUL MELCILOR
10 septembrie 2016
PLANURI SI DORINTE

Citind titlul , am avut un soc . Renunta dl Banias la calitatea de parlamentar ? Am rasuflat usurat cand , citind in continuare , am aflat ca vrea sa fie deputat nu senator . Este si normal . Dupa ce ne-a fericit cu marile realizari ca senator , vrea sa continue fericirile noastre ca deputat . Noi ce sa zicem ? Asteptam cu nerabdare ce va reusi S sa faca alde Banias si ALDE la alegerile din decembrie . Nu putem ignora faptul ca intentioneaza sa sprijine candidatura dlui Chiru pentru un loc in Senat . Asa da ! Dl Chiru , unul din binefacatorii Constantei , merita sa fie ales , avand in vedere marile lui realizari : lichidare PDL Constanta , insuccesul la alegerile pentru functia de primar , putandu-se lauda cu o singura realizare : o condamnare penala . Dupa cum rezulta din conditiile financiare expuse de dl Tariceanu , banii se vor gasi . Ramane doar gasirea alegatorilor .Si acestia trebuie platiti cumva .

ath
11 septembrie 2016
Doar ne imaginam

Sa ne imaginam ca singurul partid care se afla in opozitie,PNL,va fi eliminat pana in anul 2020,asa cum si-a planificat Tariceanu(Banias la noi).In paranteza fie spus,PDL singurul partid care mai facea opozitie in tara asta a fost desfiintat tot de Tariceanu(Banias la noi).Sa zicem ca ALDE va fi al doilea partid din Romania,ca primul partid nici nu se pune problema.E logic,nu-i politicos.ALDE,un partid nascut din găina pesedista si cocos liberal,un partid care azi bea laptic din biberonul PSD-ului va intra in opozitie.Cui va face opozitie ? PSD-ului bineinteles,partidului care azi il invata sa mearga in Parlament.Astia se joaca de-a partidele asa cum ma jucam eu de-a baba-oarba,in copilarie.Imi imaginez ce va spune Banias in anul 2020.Va spune ca oamenii au incredere in ALDE,ca este coada la usa lui,ca ALDE si PSD va continua o "politica de susținere a populației în SENS POZITIV"(!!..??).Ca in SENS NEGATIV nici nu se pune problema.In plus,ALDE va sustine politica de DEZVOLTARE a SANATATII. Ce frumos,uite un discurs care m-a convins,un discurs de om "inteligent".Imi imaginez cum se vor contrazice Tariceanu cu Ponta si Banias cu Fagadau,pentru ca baietii astia vor fi in "opozitie".Si uite asa PSD a facut doua oua ca sa le mearga bine in viitor.A facut un ou nationalist PRU,ou care l-a pus in cuibul Pesedeului si un ou liberal cu galbenus de pesedist care la pus in cuibul liberalilor ca sa le starpeasca specia.PSD a ajuns o clocitoare,un cuibar cu oua de cuc,pentru alegatorul cuc si in interesul cucilor.Este un partid care sustine populatia cucilor in "SENS POZITIV",bineinteles.Traiasca Partidul Cucilor din Romania !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6574 secunde