Minoritățile naționale vor lipsi de la votul moțiunii

2132
Minoritățile naționale vor lipsi de la votul moțiunii - e1c6e8964483782e30ee09b92191c544.jpg

Articole de la același autor

La ședința de plen de mâine, în cadrul căreia se va supune la vot moțiunea de cenzură, minoritățile naționale vor fi reprezentate doar de liderul de grup, Varujan Pambuccian, deputat al Uniunii Armenilor din România. Este un răspuns pe care minoritățile îl dau Opoziției, dar și un semnal pe care îl trag actualei guvernări.

Reprezentanții minorităților naționale s-au întâlnit ieri cu cei ai PSD, tema principală de dezbateri fiind, așa cum era de așteptat, moțiunea de cenzură care va fi supusă votului plenului Parlamentului în ședința de mâine. După discuțiile cu PSD, reprezentanții minorităților au anunțat că, de această dată, cei 18 deputați au adoptat o strategie care ar trebui să dea de gândit nu numai Opoziției, dar și Puterii. Potrivit deputatului UDTTMR, Aledin Amet, cei 18 deputați reprezentanți ai minorităților naționale din Parlamentul României vor fi prezenți în sediul Parlamentului, dar singurul care va intra în sala de plen la ședință va fi reprezentantul Uniunii Armenilor din România, Varujan Pambuccian, care este și lider de grup. Ceilalți 17 deputați se vor afla la grup, de unde vor urmări ședința de plen. Cât despre Varujan Pambuccian, acesta va face cunoscut în plenul Parlamentului și punctul de vedere al minorităților naționale, care au oarecare nemulțumiri și față de actuala guvernare în ceea ce privește derularea unor proiecte în teritoriu.
În ceea ce îi privește pe ceilalți reprezentanți din Parlament, lucrurile stau astfel: UDMR a anunțat că parlamentarii săi se vor abține la vot. Vor fi prezenți în sală, dar nu vor vota moțiunea nici parlamentarii PDL, în timp ce liberalii riscă să fie excluși din partid dacă vor absenta sau nu vor vota moțiunea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4635 secunde