Ministrul Tudorel Toader propune un memorial electronic al anchetelor și sentințelor nedrepte

348
Ministrul Tudorel Toader propune un memorial electronic al anchetelor și sentințelor nedrepte - ministrultudoreltoader-1526826674.jpg
Ministrul Tudorel Toader propune un memorial electronic al anchetelor și sentințelor nedrepte 


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, recent, că este posibilă realizarea unei evidențe electronice și publicarea online a anchetelor și sentințelor nedrepte date de magistrații din România, în înfăptuirea actului justiției. 


Ministrul Justiției a declarat, la Constanța, că dorește realizarea unei evidențe a persoanelor care au fost anchetate și arestate, iar ulterior achitate, pentru a se ști în acest mod care sunt românii care au suferit pe nedrept și cei care se fac vinovați de represiune nedreaptă. 


"Probabil că va veni vremea în care să vedem o evidență riguroasă a celor care au fost anchetați, arestați, deținuți eventual și ulterior achitați necondamnați. Să știm și noi un tablou al românilor care au suferit pe nedrept. Nu știu dacă vom realiza sau nu, dar poate nu ar fi lipsit de interes să știm și faptul că X a fost ținut în anchetă trei ani de zile, eventual trimis în judecată, eventual arestat, de către procurorul Y", a declarat ministrul Tudorel Toader. 


El a mai afirmat că ar trebui să se știe și numele procurorilor care i-au anchetat pe cei care, în cele din urmă, au fost sau vor fi achitați de instanță. 


"Poate nu e lipsit de interes să știm și noi de ce pe unul care fură îl punem la zid și spunem că ăsta e condamnat și după aceea el e nevinovat. Ne pare rău, îți dăm despăgubiri, du-te la CEDO, îți dau ăia de la CEDO, vezi dacă nu facem o înțelegere și o semnează ministrul Justiției și scoatem procesul de pe rol, îi dăm 2-3 mii de euro, la revedere. Credeți că trei mii de euro acoperă suferința a trei ani de pușcărie nemeritată? Categoric, nu. Și atunci de ce îl punem la zid, a furat, e infractor, e cutare, e cutare, e grav, e foarte grav, dar ăla care a făcut represiunea asta nedreaptă, nu trebuie să-l știm și pe ăla? Poate va veni vremea când lucrurile se vor limpezi... Nu e nevoie de legiferare, e foarte simplu, statistic", a mai spus ministrul Justiției. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4991 secunde