Ministrul Raluca Turcan ia în calcul o majorare a salariului minim pe economie

261
Ministrul Raluca Turcan ia în calcul o majorare a salariului minim pe economie - turcanmajorare-1631815997.jpg
Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat joi că se gândeşte la o majorare semnificativă a salariului minim pe economie, care ar trebui, în mod normal, să intre în vigoare de la începutul anului viitor, după ce ideea creşterii salariului minim a fost agreată de patronate, sindicate şi instituţiile statului, potrivit digi24.ro.

„Salariul minim este o prioritate zero pentru Guvern şi un mare pas înainte comparativ cu modul în care s-au comportat alte guverne până acum. De obicei, majorarea salariului minim intră în vigoare la începutul anului viitor. De la 1 ianuarie, în mod normal, trebuie să avem o majorare a salariului minim. Eu mă gândesc la o majorare semnificativă a salariului minim întrucât creşterile de preţuri sunt mult peste ce s-a întâmplat în România în ultima perioadă”, a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Ea a subliniat că pentru a răspunde problemelor de pe piaţa muncii, este nevoie de creşterea salariului minim în România, întrucât nivelul actual nu este doar insuficient, ci este şi factor generator de migraţie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3186 secunde