Ministrul Lucian Bode, întâlnire cu managerul de ţară al Băncii Mondiale

Marţi, 23 Februarie 2021
153
Proiectele realizate la nivelul MAI ce urmăresc creşterea rezilienţei de răspuns la dezastre şi consolidarea capacităţii instituţiilor de a răspunde prompt şi eficient în cazuri de urgenţă s-au aflat pe agenda discuţiilor avute marţi de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, cu Tatiana Proskuryakova, manager de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria.

„În cadrul discuţiilor, ministrul Afacerilor Interne a subliniat aprecierea pentru sprijinul, expertiza şi cooperarea Băncii Mondiale în implementarea şi realizarea de proiecte eficiente în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă”. Potrivit MAI, cele două părţi au evidenţiat că România are un sistem de urgenţă articulat şi coerent, care şi-a dovedit eficienţa, demonstrând că suntem pregătiţi să facem faţă unor situaţii de amploare, expertiza noastră fiind considerată la un standard foarte înalt.

Această recunoaştere a expertizei s-a materializat în sprijinul acordat altor state pentru a-şi crea propriile sisteme de urgenţă, se precizează în comunicat.

Reprezentanta Băncii Mondiale a precizat că o treime dintre activităţile pe care le desfăşoară această instituţie în România vizează sprijinirea sistemului de urgenţă şi consolidarea capacităţii de a gestiona dezastre.Pagina a fost generata in 0.3437 secunde