Ministrul Justiţiei, Stelian Ion: „Parlamentul se poate reuni pentru a desfiinţa SIIJ”

194
Ministrul Justiţiei, Stelian Ion: „Parlamentul se poate reuni pentru a desfiinţa SIIJ” - stelianiondeclaratii-1625505780.jpg
Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a susţinut, luni, o conferinţă de presă, referitor la desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. „Dacă am fi mers pe varianta propusă de Guvern, până la această oră secția ar fi fost istorie. Este important pentru mine să nu se creeze alte impedimente în actul de justiție. Ca atare, astăzi (n.r. luni), comisia ne-a spus câteva lucruri importante. Comisia felicită autoritățile române pentru această iniţiativă. Nu e nimic nou. A criticat de la început această secție. Acum, nu mai avem motive de reținere, astfel că secția trebuie desființată. Parlamentul se poate întruni, dacă nu săptămâna aceasta, atunci săptămâna viitoare, în sesiune extraordinară pentru a desființa SIIJ”, a spus Stelian Ion.

Stelian Ion le-a solicitat colegilor săi din USR-PLUS să ia în discuţie proiectul şi să dea un vot final în Senatul României.

Reamintim că înfiinţarea acestei structuri a fost criticată de la bun început de toate instituțiile europene. Prin urmare, avizul Comisiei nu este surprinzător. Mesajul Comisiei de la Veneția este unul foarte clar: primul pas urgent în procesul de reformare a justiției este desființarea SIIJ.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5799 secunde