Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, întâlnire cu ambasadorul Germaniei în România

231
Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, întâlnire cu ambasadorul Germaniei în România - stelianionambasadorneamt-1614192133.jpg

Articole de la același autor

Stelian Ion, ministrul Justiției, a avut o întâlnire cu Excelența Sa, Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Germaniei în România - Ambasada Germaniei București. Cei doi oficiali au discutat despre subiecte de interes aflate pe agenda internă şi europeană, precum şi despre colaborarea bilaterală în domeniul justiţiei.

„Vă aflaţi într-o perioadă foarte importantă pentru România, în care puteţi corecta ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani. Toţi paşii făcuţi în direcţia cea bună sunt câştiguri pe termen lung pentru statul de drept şi democraţia din România, şi în acelaşi timp pentru Europa noastră comună”, a declarat ambasadorul Germaniei la Bucureşti.

Cei doi oficiali au discutat despre procesul de corectare a legilor justiţiei şi de desfiinţare a SIIJ. Un alt subiect de interes a fost consolidarea luptei împotriva corupţiei .

„Avem ocazia să reparăm şi să construim cadrul normativ şi instituţional privind justiţia din România. Trebuie să dovedim că suntem pe calea cea bună şi că schimbările se produc în mod real. Dialogul cu statele membre ale Uniunii Europene, atât în plan bilateral, dar şi în contextul Mecanismului privind Statul de Drept, ne oferă ocazia de a identifica bune practici existente, care să genereze iniţiative la nivel naţional. Astfel, Pactul privind statul de drept, adoptat de autoritățile din Germania în ianuarie 2019, ar constitui un astfel de exemplu”, a declarat ministrul Justiţiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3008 secunde