Prezent, vineri, la inaugurarea sediului UNPR Constanța,

Ministrul Gabriel Oprea a declarat că susține "măsuri excepționale în vremuri excepționale"

2581
Ministrul Gabriel Oprea a declarat că susține
Liderii centrali ai Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR) au participat vineri, la Constanța, la inaugurarea sediului Organizației Județene a partidului, al cărei președinte este George Lipoveanu. La eveniment au fost prezenți președintele de onoare al UNPR, senatorul Cristian Diaconescu, președintele executiv, Gabriel Oprea, ministru al Apărării Naționale, senatorul Sorin Serioja Chivu, vicepreședinte al UNPR, dar și senatorul Șerban Mihăilescu și Mihai Onciu, liderul Organizației Municipale a UNPR Constanța. Dintre parlamentarii constănțeni, la inaugurarea sediului UNPR au participat deputații Constantin Chirilă, Maria Stavrositu și Aledin Amet, precum și senatorul Mircea Banias, liderul PDL Constanța.
Acțiunea a debutat cu o slujbă de sfințire a sediului, situat pe bulevardul Mamaia, și a continuat cu o scurtă conferință de presă, context în care Gabriel Oprea și fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu au vorbit despre "pilonii principali" pe care, susțin ei, se bazează UNPR-ul, anume "interesul național și dialogul social". Ținând să precizeze că partidul conturat relativ recent a ajuns, în acest moment, la peste 125.000 de membri, în toate județele țării, dar și în cele șase sectoare ale Bucureștiului, Gabriel Oprea a explicat că, în opinia sa, actuala criză economică trebuie depășită solidar, și că "în vremuri excepționale, iei măsuri excepționale". El s-a referit aici la proiectul de lege al UNPR, ce prevede achitarea, de către persoanele fizice care dețin bunuri imobile constând în locuințe și terenuri și bunuri mobile constând în avioane și elicoptere, ambarcațiuni și autoturisme a căror valoare însumată depășește suma de 450.000 de euro, a unei taxe de solidaritate în cuantum de 1% din valoarea totală a acestora. Proiectul se află acum în Parlament, dar, dacă el va deveni lege, va permite, potrivit explicațiilor ministrului Oprea, strângerea a nouă miliarde de euro în trei ani, din impozitarea acestor averi. Mai mult, liderul UNPR a anunțat și că, în ultimele patru-cinci zile, pentru susținerea acestei inițiative au fost contorizate 150.000 de semnături la nivel național.
În ceea ce privește proxima moțiune de cenzură, ce va fi depusă în noua sesiune ordinară din această toamnă, dar și poziția UNPR vizavi de acest gest al Opoziției, Cristian Diaconescu a declarat, fără a fi tranșant, că, din punctul său de vedere, "cei care pleacă de la politicianism și de la jocul mai mult sau mai puțin abil pentru a crea majorități la putere nu reprezintă așteptările românilor", dar și că "o astfel de atitudine nu e doar contraproductivă, ci și periculoasă". Prin urmare, lăsând, deci, de înțeles că partidul pe care îl reprezintă nu va sprijini moțiunea - previzibil, de altfel, căci UNPR este un partid din arcul guvernamental - Diaconescu a adăugat că, raportat la ceea ce se întâmplă în prezent în România, calculele politice "sunt minore".
Nu mai puțin important e faptul că președintele de onoare al partidului a mărturisit că, în viziunea sa, "oamenii așteaptă un alt semnal politic de la ce înseamnă mecanismul de guver-nare în România", fapt pentru care UNPR își propune, conform spuselor lui Diaconescu, să poată aplica politicile publice pe care le susține.
Nu în ultimul rând, așa cum a declarat Gabriel Oprea, în acest week-end are loc prima școală de vară a UNPR, eveniment ce se desfășoară la Mangalia sub sloganul "Soluții, nu doctrine" și la care iau parte, alături de conducerea centrală, șefii de departamente, secretarii executivi, președinți ai structurilor UNPR din toată țara, dar și membri ai organizațiilor de femei și de tineret din cele 41 de filiale județene și cele șase sectoare din Capitală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2555 secunde