Ministrul Eugen Teodorovici: "Klaus Iohannis blochează construirea spitalului regional din Constanța"

547
Ministrul Eugen Teodorovici:
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat marți, într-o conferință de presă alături de premierul Viorica Dăncilă, la Frasin (Suceava), că  construirea spitalului regional din Constanța nu poate să înceapă pentru că o hârtie este blocată la Cotroceni.


"Este un memorandum pentru un spital regional, din 8 aprilie este trimis de doamna prim-ministru la Administrația Prezidențială, un memorandum pe care noi in Guvern l-am aprobat, pentru a construi spitalul regional de la Constanța. Și astăzi, după peste o lună, un simplu memorandum, primul pas, nu a primit niciun răspuns. Un spital regional stă într-o singură hârtie, de o lună de zile. Păi dacă vorbim de blocaj, cine blochează?", a spus Teodorovici.


Reamintim că, în urmă cu ceva timp, reprezentanții Guvernului au anunțat că noua construcție a Spitalului Regional Constanța ar putea fi demarată anul acesta. Mai exact, anunțul a fost făcut, la sfârșitul lunii martie, de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care spunea că investiția va fi realizată în parteneriat cu guvernul turc.


"Am semnat un memorandum pentru două spitale regionale, la Constanța și la Craiova. Sperăm ca în acest an să înceapă construcția celor două spitale, care se fac într-un alt sistem: acord Guvern – Guvern. Sunt două state, Turcia și România", a spus ministrul Finanțelor.


Potrivit acestuia, proiectele tehnice vor fi preluate de la alte investiții asemănătoare din Europa.
"Vor fi două spitale atât publice, cât și cu caracter militar, fiind în două zone în care există baze militare NATO. Avem locațiile identificate, banii vor fi prevăzuți în bugetul Ministerului Apărării, vor face parte din cei 2% pentru Apărare. La rectificare completăm sumele necesare, dacă va fi nevoie", a explicat ministrul Eugen Teodorovici. 


(Publicitate electorală. Comandat de Partidul Social Democrat – PSD, realizat de Cuget Liber, cod mandatar financiar 41190008)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.643 secunde