Miniștrii USR PLUS își depun demisiile la Guvern

244
Miniștrii USR PLUS își depun demisiile la Guvern - njy5zddmodg3nzlhztyxmtljnmzjzgrj-1630997916.jpg
Miniștrii USR PLUS încep să sosească la Guvern pentru a-și depune demisiile, măsură anunțată luni seara de copreședintele alianței Dan Barna. Demisiile trebuie înregistrate la Secretariatul General al Guvernului.

Până acum, la Palatul Victoria au ajuns trei miniștri.

Prima a venit Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății. A fost urmată de vicepremierul Dan Barna și ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Dan Barna a anunțat că miniștrii USR PLUS vor veni la prima oră la Guvern pentru a-și depune demisiile semnate încă de aseară, în contextul crizei politice din coaliție.

Ei au cerut plecarea premierului Florin Cîțu și, pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, au depus o moțiune de cenzură împreună cu AUR.

„Am decis că nu putem merge mai deprate cu un premier care nu are un minim respect pentru adevăr”, a spus Dan Barna, anunțând demisiile miniștrilor USR PLUS.

„Prin aceste demisii se deschide calea venirii în Parlament pentru un vot de încredere. Fie PNL acceptă că USR PLUS e un partener serios și responsabil și atunci mergem mai departe, fie PNL decide să funcționeze pe model USL, PSD este alături acolo de Florin Cîțu”, a continuat Barna.

Premierul Florin Cîțu a spus că cei de la USR PLUS s-au comportat ca niște copii răsfățați și că au legitimat un partid extremist, folosind o „schemă Dragnea”.

„Eu nu am văzut nimic, haideți să vedem întâi documentele și discutăm”, a spus Florin Cîțu. „Să vedem documentele întâi, dar eu cred că răul cel mai mare pentru România a fost făcut atunci când ei s-au asociat cu AUR, atunci a fost cel mai mare rău”, a adăugat Florin Cîțu, întrebat luni seara cum comentează retragerea miniştrilor USR PLUS din guvern.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7582 secunde