Miniștrii, evaluați de Viorica Dăncilă. "Va fi o remaniere în două etape"

190
Miniștrii, evaluați de Viorica Dăncilă.

Articole de la același autor

Premierul Viorica Dăncilă a început deja evaluarea miniștrilor și până la Comitetul Executiv al PSD din 3 august va hotărî cine pleacă din Guvern.

Anunțul a fost făcut, ieri, chiar de prim-ministru, care a explicat la DC News că o remaniere guvernamentală va avea loc în această vară și ar putea fi urmată de o restructurare a Executivului în toamnă.

"Remanierea va avea loc în vara aceasta, am început evaluările pe fiecare minister în parte. Sunt 27 de ministere, deci nu pot să vin cu totul odată, dar pe măsură ce voi face evaluările, voi veni în Comitetul Executiv, voi discuta cu colegii, astfel încât acolo unde măsurile cuprinse în programul de guvernare nu sunt îndeplinite sau acolo unde credem că putem îmbunătăți lucrurile, voi veni cu o propunere de remaniere. Nu-mi cereți să vă spun ministerele, pentru că nu o să fac acest lucru decât după discuția pe care o să o am în Comitetul Executiv Național, dar remaniere voi face", a afirmat Viorica Dăncilă, la DC News.

Întrebată dacă vor fi schimbări în ministere importante, premierul a răspuns că pentru ea toate ministerele sunt importante.

"Luăm în calcul o analiză și pentru restructurare, în toamnă, dar această analiză trebuie făcută cu foarte multă atenție. Nu vorbim despre o restructurare doar pentru că vrem restructurare, trebuie să punem în balanță lucrurile bune, lucrurile mai puțin bune în urma restructurării, ce obținem din această restructurare și, pe urmă, să venim în fața Parlamentului cu acest lucru. Nu consider că trebuie să facem o restructurare pentru a înlocui persoane. Facem o restructurare pentru a uni ministere, pentru a veni cu o altă configurație a Guvernului. Deci, în august vom vorbi și despre acest aspect. Dar eu cred că acum, unde cred că este nevoie să avem o remaniere, o vom face. Eu sper ca până în 3 august, atunci când intrăm în Congres, o parte din remaniere să o facem", a afirmat Dăncilă.

Ce miniștri ar urma

să fie remaniați

Viorica Dăncilă nu a exclus nici posibilitatea ca remanierea să fie făcută în două etape.

"Nu este exclus, dacă nu vom face restructurarea, nu este exclus să fac o remaniere în două etape, pentru că sunt multe ministere. Nu pot să aștept până termin evaluarea pe toate ministerele. Voi face prima dată o evaluare pe jumătate din ministere și voi veni cu o primă propunere și vedem pe cealaltă jumătate dacă este nevoie să mai schimbăm ceva", a precizat ea.

Premierul a adăugat că restructurarea nu poate fi făcută decât în Parlament și se va discuta pe acest subiect la toamnă când Legislativul se întoarce din vacanță.

"Vedem atunci dacă această restructurare are, într-adevăr, impactul pe care ni-l dorim. Dacă nu, probabil vom vorbi de o nouă remaniere, dacă va fi cazul", a afirmat Dăncilă.

În altă ordine de idei, surse din PSD susțin că pe lista celor ce urmează să fie remaniați se află miniștri ce au fost apropiați de Liviu Dragnea. Astfel, ar urma să fie schimbați din funcții miniștrii Carmen Dan (Interne) Răzvan Cuc (Transporturi), Petre Daea (Agricultură), Bogdan Trif (Turism) și Ecaterina Andronescu (Educație). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3376 secunde