Ministerul Transporturilor alocă bani pentru informatizarea Gării Constanța

2904
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) va aloca, în 2012, circa 24 de milioane de euro pentru modernizarea și reabilitarea a 20 de stații de cale ferată și pentru informatizarea mai multor gări.

Astfel, pentru modernizarea a 15 stații, respectiv Giurgiu, Slatina, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Reșița Sud, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, Vaslui, Botoșani, Piatra Neamț, Bistrița, Zalău, Brăila, Călărași, Slobozia, se estimează cheltuieli de circa 12 milioane de euro, potrivit sumelor propuse în bugetul 2012.

Alte aproximativ trei milioane de euro vor fi utilizați pentru reabilitarea gărilor Târgu Jiu, Miercurea Ciuc, Târgoviște, Baia Mare și Satu Mare.

În ceea ce privește informatizarea mai multor stații de cale ferată, respectiv Craiova, Caransebeș, Lugoj, Drobeta Turnu Severin, Chiajna, Palas, Focșani, Chitila, Buciumeni, Constanța și Fetești, suma propusă se ridică la circa nouă milioane de euro. Dintre acestea, până în prezent au fost puse în exploatare patru sisteme în stațiile Craiova, Caransebeș, Lugoj, Drobeta Turnu Severin și Focșani.

Programul vizează înlocuirea sistemelor de centralizare electrodinamice cu unele electronice. Proiectul este finanțat din credite rambursabile, împrumuturi Dexia Kommunalkredit Bank AG și Société Générale și BRD Groupe Société Générale și bugetul de stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8683 secunde