Ministerul Justiției vrea să majoreze indemnizația de hrană pentru deținuți

315
Ministerul Justiției vrea să majoreze indemnizația de hrană pentru deținuți - ministeruljustitiei-1564945471.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Justiție (MJ) a pus în dezbatere publică un proiect de ordin pentru aprobarea valorilor financiare actualizate ale normelor de hrană pentru persoanele private de libertate.


În referatului de aprobare, MJ notează că actualizarea valorii financiare a normelor de hrană ale persoanelor private de libertate se face periodic, pe baza indicilor prețurilor de consum, dacă rezultă diferențe de peste 5% față de luna în care s-a stabilit ultima valoare.


"Până în prezent nu a mai existat o actualizare a valorilor financiare ale normelor de hrană, subsecventă stabilirii acestora prin Ordinul ministrului justiției nr. 3146/C/2018 pentru aprobarea valorilor financiare ale normelor de hrană ale persoanelor private de libertate", se precizează în document.


MJ arată că, potrivit datelor statistice furnizate de către Institutul Național de Statistică, indicele prețurilor de consum pentru produsele alimentar (IPC Mărfuri alimentare) pentru perioada septembrie 2018 - mai 2019 este de 105,66%.
"Având în vedere diferența procentuală de peste 5% (respectiv, 5,66%), precum și dispozițiile articolului 51 alineatul (2) din Ordonanța Guvernului 26/1994, cu modificările și completările ulterioare, este necesară actualizarea valorilor financiare ale normelor de hrană ale persoanelor private de libertate", se menționează în referat.


Ministerul Justiției precizează că impactul financiar asupra bugetului general consolidat va fi în acest an de 1.108.000 de lei, iar pentru următorii patru ani de câte 2.198.000 de lei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7515 secunde