Ministerul condus de Elena Udrea continuă demolările construcțiilor ilegale de pe litoral

4435
Democrat liberalul Gigi Chiru, șeful Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcții a declarat, ieri, că programul demolărilor construcțiilor ilegale de pe litoral va continua și în perioada următoare, sub coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și în baza Ordonanței de Urgență 41/2010 privind unele măsuri pentru întărirea disciplinei în construcții. Astfel, Gigi Chiru a explicat că, de la data intrării în vigoare a ordonanței, anume 28 aprilie, și până la acest moment au fost demolate 60 de con-strucții care încalcă prevederile legale. El a precizat, de asemenea, că alte 27 de construcții ilegale de pe litoral au fost deja somate.
Totodată, directorul Inspec-toratului Teritorial de Stat în Construcții a declarat și că, legat de procesul de identificare a construcțiilor ilegale de pe litoral, acesta a avut loc în procent de sub 50% până în prezent, dar că el va continua.
Gigi Chiru a atras atenția și asupra faptului că s-a ajuns în această situație "cu complicitatea administrațiilor locale". Întrebat la care anume dintre ele se referă, Chiru a afirmat că "toate administrațiile locale, de la Năvodari la Limanu, sunt complice" pentru că "au încurajat astfel de atitudini". Nu în ultimul rând, el a menționat și că ordonanța se aplică atât construcțiilor ilegale de pe domeniul public, cât și celor de pe domeniul privat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1032 secunde