"Milităm pentru menținerea fluxurilor către România, nu putem cere băncilor mai mult"

360

Articole de la același autor

Președintele Băsescu a explicat că, dacă fluxurile de capital dinspre băncile mamă către România s-ar micșora, statul ar fi în imposibilitatea de a finanța bugetul de cheltuieli pe 2011, adăugând că țara noastră nu e însă în poziția de a cere băncilor să pompeze mai mulți bani.

"România are nevoie de 56 de miliarde de RON pentru a-și acoperi cheltuielile bugetare și a susține deficitul. Asta înseamnă 13,2 miliarde de euro de pe piața internă, plus alte două miliarde de euro de pe piața externă. Dacă fluxurile de capital oferite de băncile-mamă spre a fi utilizate la băncile lor din România s-ar micșora, România ar fi într-o dificultate foarte mare. Adică, n-am mai putea finanța nici măcar bugetul de cheltuieli de anul acesta. De aceea, noi susținem ca în procesul de capitalizare a băncilor din zona euro, să se țină cont și de nevoia de a se menține fluxurile de capital către filialele acestor bănci din zona euro, filiale aflate în zona non-euro", a spus Băsescu, înainte de a pleca la Bruxelles.

El a avertizat însă că nu se poate cere însă băncilor să-și majoreze fluxurile spre România, în condiția în care sunt state într-o dificultate mai mare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 26 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Mircea Geoană, audiat la DNA
Pagina a fost generata in 3.329 secunde