Milionara de 30 de ani, abonată la banii statului, catapultată în PNL Constanța. Din cauza ei s-a retras Dragomir?

Vineri, 16 Septembrie 2016, 18:47
5216
La fel ca și celelalte organizații din țară și liberalii din Constanța se pregătesc pentru alegerile parlamentare. Dacă până acum PSD Constanța era filiala care "înghițea ca pelicanul" orice candidat impus de la București, iată că a venit și rândul PNL Constanța să adopte poziția ghiocelului. 


Mai exact, acestora li s-a impus ca tânăra Maria Gabriela Horga, fiica deputatului Vasile Horga, să ajungă cu orice preț deputat de Constanța. Potrivit surselor noastre, Maria Gabriela Horga este membru PNL, dar nu făcea parte din organizația de la malul mării. Recent, după ce ordinul a fost transmis de la centru, ea s-a înscris în PNL Constanța. 


În consecință, pentru a fi siguri că nu vor da greș, iar ordinul va fi executat de liderii de la malul mării, aceasta se va afla prima pe lista alegerilor parlamentare pentru Camera Deputaților la Constanța. 


Impunerea pe loc eligibil a tinerei a deranjat mai mulți liberali deoarece, în acest fel, rămân mai puține locuri eligibile pentru cei care chiar au muncit în filială și cunosc situația din Constanța. De altfel, acesta a și fost unul dintre motivele pentru care unii liberali au ales să-și dea demisia din partid invocând că nu se mai regăsesc în formațiunea politică.


"Dacă și-o doresc atât de mult și vor neapărat să ajungă parlamentar o puteau pune pe liste la București, nu să fie impusă la Constanța. Avem și noi tineri de valoare care pot fi promovați. Tineri profesioniști și implicați în viața politică sau administrativă locală, dar care, desigur, nu dispun de milioane de euro și nici nu au tatăl deputat", a spus unul dintre liberalii constănțeni. 


Pe de altă parte, zilele trecute, președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, a creat panică printre actualii parlamentari liberali de la malul mării, în momentul în care le-a sugerat că ar fi bine să nu mai candideze niciunul dintre ei, listele pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie urmând să fie completate cu nume noi. Mai mult, Dragomir a anunțat că, indiferent de opțiunea lor, el nu va mai candida.


Maria Gabriela Horga, tânăra de 30 de ani cu tatăl deputat, a avut o ascensiune profesională fulminantă. Potrivit CV-ului său, la 23 de ani a fost consiliera europarlamentarului Daniel Daianu, în Parlamentul European, iar la 27 de ani a devenit doctor în economie și a urmat mai multe cursuri de perfecționare. 


A ocupat diverse funcții cum ar fi director de cabinet al președintelui ANAF, director de cabinet la Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri. În prezent, este membru în diverse Consilii de Administrație ale unor firme și predă la două universități din țară, mai exact, La Academia de Studii Economice București și la Universitatea Ovidius din Constanța. 


Din analiza declarațiilor de avere și interese reiese că este milionară în euro și că a avut mai multe contracte cu statul prin intermediul firmelor unde este asociat sau acționar. Deține terenuri, patru apartamente și două case la Constanța și Târgoviște, locul său natal, bijuterii din aur și ceasuri în valoare de 60.000 de euro, precum și mai multe conturi și depozite bancare, dar și datorii la unele bănci. 


Maria Gabriela Horga este căsătorită cu Alexandru Cârlig, fiul fostului comandant al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Ion Cârlig.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1513 secunde