Mihail Neamțu, de la PMP: "Theodor Paleologu merită votul românilor pentru că domnia sa reprezintă România civilizată"

1335
Mihail Neamțu, de la PMP:
Purtătorul de cuvânt al Partidului Mișcarea Populară, Mihail Neamțu, a încheiat campania electorală la Constanța, localitate de unde a transmis susținerea sa pentru candidatul PMP Theodor Paleologu dar a și îndemnat constănțenii și nu numai, să iasă cât mai masiv la vot. Alături de el, s-a aflat și președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz.


Printre altele, Mihail Neamțu a spus că se bucură să fie la Constanța, la granița de est a NATO, unde problemele de politică externă reprezintă o prioritate pentru orice candidat la prezidențiale, inclusiv pentru candidatul PMP Theodor Paleologu.

"Cel mai pregătit dintre toți este domnul Paleologu. Theodor Paleologu merită votul românilor pentru că domnia sa reprezintă România civilizată, sinteza fericită între tradiție și modernitate. Pentru domnul Paleologu valorile creștine nu trebuiesc disprețuite și sfidate. Domnul Paleologu chiar a fost la referendumul pentru familie anul trecut. Domnia sa este pregătit să discute cu orice omolog din lumea largă, din lumea liberă mai ales, vorbește trei limbi străine. Domnul Paleologu are o viziune privind reforma constituțională și o explicație pentru toate blocajele instituționale. Vorbim aici despre conflictul dintre Cotroceni și Palatul Victoria, care ne-a blocat în ultimii ani. Domnul Paleologu vine și îi pune pe toți actorii la masă pentru a le propune o viziune pentru următorii 20 de ani. E o șansă istorică pentru noi, pentru generațiile care s-au format după căderea comunismului, fac și eu parte din această generație care speră că România se va schimba. Toți cei care merg la vot, cei din Diaspora și românii cu mic cu mare vor da un semnal clar de reînnoire, votându-l pe Paleologu", a spus Mihail Neamțu.

În altă ordine de idei, Neamțu a adus în discuție și lipsa dezbaterilor de pe scena politică și i-a sancționat pe Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă pentru că au fugit de dezbateri în această campanie electorală.

"Eu cred că jurnaliștii au fost sfidați, chiar ofensați în cele 60 de zile de campanie și de precampanie de către foarte mulți politicieni, care de alftel își primesc salariile de la noi, poporul, care sunt subvenționați de către noi, poporul. Este inacceptabil ca Iohannis să nu răspundă la întrebări elementare cu privire la cei cinci ani de mandat. E inacceptabil ca premierul Dăncilă să nu vină la dezbateri în condițiile în care a avut totuși pe mână bugetul național. Este inacceptabil ca acești politicieni să întoarcă spatele ideii de cultură democratică și de dialog. Toate țările civilizate, de la Statele Unite până în Franța și Spania au avut chiar și în primul tur de alegeri dezbateri foarte, foarte vii. Aș vrea să propun ca pe viitor candidatul PMP să fie desemnat în urma unor dezbateri interne", a adăugat Mihail Neamțu.

De departe, Mihail Neamțu a avut cele mai multe reproșuri pentru Dan Barna de la USR. Mai exact, reproșuri legate de mult discutatele anchete referitoare la folosirea fondurilor europene de către Dan Barna.

"Dacă aș fi fost în studio la dezbaterea de ieri, l-aș fi întrebat pe domnul Barna următorul lucru: de ce ați implicat familia în afacerile dumneavoastră? Da, am înțeles, ați fost consultant, foarte bine. Era însă necesar s-o rugați pe sora dumneavoastră să facă o firmă de croitorie care din start era gândită pentru a falimenta, să tocați 200 de mii de euro și apoi să o rugați pe sora dumneavoastră să o trimită pe soția dumneavoastră ca reprezentant al firmei falimentare la Milano? Nu avea Dan Barna destui bani să-și trimită soția să vadă eventual spectacolul de culori și vestimentație de la Milano? Era necesar să folosești fonduri europene pentru schimbul de experiență? Cu ce experiență s-a întors soția domnului Barna de la Milano? Vrem să știm și noi pentru că banii sunt publici", a spus Mihail Neamțu.

Pe de altă parte, Mihail Neamțu a comentat și criza politică din Moldova și lipsa de reacție a președintelui.

"Reacția președintelui referitor la situația din Moldova s-a lăsat așteptată. Gândiți-vă cum este să fii condus de foștii persecutori. Lipsa de reacție este tristă, dar nu trebuie să excludem nici lipsa de implicare. Mă tem că singurul partid pro Moldova este Mișcarea Populară. Spun mă tem pentru că mi-aș fi dorit să fie mai multe implicate. Având loc această unificare, România ar avea o forță economică mai mare", a spus Mihail Neamțu.

Cât despre revizuirea Constituției în vederea acordării unor puteri sporite președintelui, astfel încât să dispună de mijloace pe măsura mandatului primit prin sufragiu universal, Mihail Neamțu a explicat că acestea sunt necesare în vederea dizolvării parlamentului, înlocuirea primului ministru sau convocarea de alegeri anticipate dar și reducerea numărului de parlamentari la 300. În plus, pentru realizarea acesteia este nevoie de o dezbatere publică privind tipul de parlament (monocameral sau bicameral) și forma de guvernământ (republică sau monarhie).

(Publicitate electorală. Comandat de Partidul Mișcarea Populară, publicat de Cuget Liber pe site www.cugetliber.ro , cod mandatar financiar 31190006)





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4606 secunde