Mihai Petre, posibil candidat la Primăria Constanța în 2016

Duminică, 19 Mai 2013, 15:30
902
Fostul consilier județean din partea PDL în mandatul 2008-2012, Mihai Petre, s-a înscris în Partidul Forța Civică și a preluat conducerea Organizației Municipale Constanța asigurată până mai ieri de avocatul Cristina Angheluță. Mai mult, el ar putea fi candidatul partidului pe plan local la Primăria Constanța în anul 2016.

Ca și parcurs politic, Mihai Petre a fost exclus, anul trecut, din PDL Constanța, după ce a avut mai multe divergențe cu președintele PDL Constanța, Gigi Chiru. De la acel moment și până acum, fostul democrat-liberal "a stat pe dreapta", deși a spus de mai multe ori că va reveni pe scena politică locală.

"Oferta de a deveni președinte al Organizației Municipale Constanța a venit din partea domnului deputat Dănuț Culețu și a existat încă de la începutul anului. Am pus o mică frână până la constituirea unei echipe cu aspirații pe care să le pot pune în practică, ceea ce nu am putut face în partidul din care am făcut parte în trecut. Am intrat în acest joc cu speranța de a construi o forță de dreapta împotriva actualei administrații publice locale. M-am săturat să stau în tribună și să privesc, motiv pentru care am decis să intru pe teren și să joc la nivel mai înalt, deoarece până acum nu am avut o astfel de funcție", a declarat Mihai Petre.

El a adăugat că a ales un partid mic așa cum este Forța Civică în acest moment, deoarece este un partid curat.

"Prefer un partid mic și curat în locul unuia mare și plin de toxine, unde nu mai poți construi nimic. Eu cred că, actualmente, în România avem doar doi oameni politici credibili și anume, Traian Băsescu și Mihai Răzvan Ungureanu. Avem cel mai slab Parlament din istoria României. Un alt motiv de a face parte din Forța Civică este cel de a combate actuala administrație publică locală. Am căutat în Constanța o voce opozabilă la administrația locală și singura pe care am găsit-o a fost cea a deputatului Dănuț Culețu, președintele Organizației Județene a Forței Civice Constanța. Am considerat că este bine să creăm un tandem de opoziție nu numai verbală. Cred că, în Constanța, PDL nu mai reprezintă nimic", a mai spus Petre.

Vizavi de actuala administrație publică locală, fostul democrat-liberal a spus că, la fel ca și în trecut, nu este mulțumit că a ajuns să-i fie rușine atunci când cineva îl întreabă de primarul orașului în care locuiește.

"M-am săturat să pun capul în pământ atunci când sunt întrebat despre primarul Constanței, care, personal, pe mine nu mă reprezintă. Forța Civică vrea să ofere exact ceea ce nu poate oferi actuala administrație publică locală, motiv pentru care principalul nostru obiectiv este câștigarea Primăriei Constanța în anul 2016. Forța Civică își propune să dea acei candidați în 2016 care să se poată bate cu actuala administrație publică locală. În acest moment, la Forța Civică Constanța sunt deschise toate ușile pentru cei care nu mai au nicio speranță și sunt nemulțumiți de administrația condusă de Mazăre și Constantinescu. Forța Civică va deveni vocea acestor oameni pe plan local", a afirmat Mihai Petre. Întrebat dacă își dorește ca el, personal, să fie candidatul Forței Civice Constanța la funcția de primar al municipiului Constanța în 2016, Mihai Petre a recunoscut că este una dintre dorințele sale mai vechi.

"Mă interesează acest obiectiv, însă am ajuns la o înțelegere cu președintele Organizației Județene, deputatul Dănuț Culețu, că, dacă va exista un alt candidat mai bun decât mine, nu numai că mă dau la o parte, ci mă aliniez în spatele lui pentru această victorie", a declarat Mihai Petre.

La rândul lui, președintele Organizației Județene a Forței Civice Constanța, deputatul Dănuț Culețu, și-a exprimat încrederea că va face un tandem foarte bun cu Mihai Petre, pe care îl consideră un om foarte bine pregătit atât profesional, cât și politic.

"Sper ca împreună cu Mihai Petre să creăm o altă imagine a clasei politice, de oameni tineri care să fie capabili ca peste câțiva ani să înlocuiască această gardă politică", a spus Dănuț Culețu. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2411 secunde