Mici infestați cu Salmonella, în România. O parte din carne a ajuns deja în magazine
Articole recomandate
Deputatul USR Stelian Ion, discurs înainte de ședința Consiliului Local Municipal. "Constanța are nevoie să meargă înainte"
28 Martie 2024
AUR Constanţa, în conferinţă: "S-au aliniat planetele. Ieșim în fața cu oameni care vor performa"
28 Martie 2024
Cuget Liber a avut dreptate! PSD merge pe mâna lui Horia Constantinescu la Primăria Constanța
27 Martie 2024
Ședința de Consiliu Local de joi, are 52 de proiecte pe ordinea de zi. Lista a fost suplimentată
27 Martie 2024
Directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Mureș, Sandor Kincses, a confirmat joi că, în urma unui control intern, un producător de mici din Târnăveni a descoperit două probe pozitive cu salmonella într-un lot de peste 1.000 de kilograme de carne, lot care a fost distribuit deja într-o serie de magazine.
"La controlul intern al calității din punct de vedere sanitar-veterinar, producătorul și ambalatorul de la Târnăveni a depistat în două eșantioane din cinci salmonella în carnea de mici, fără a se specifica specia. A fost anunțată unitatea, a fost anunțat DSVSA, s-au trimis probele pentru Institutul de Sănătate Publică Veterinară București pentru a face tipizarea salmonellei. Colegii noștri s-au deplasat la unitatea respectivă, produsul nu mai este în unitate, azi expiră produsul. Către magazine unitatea a trimis o notificare de retragere, produsul care a mai existat a fost retras și este trimis către neutralizare-distrugere. Lotul a fost de peste 1.000 de kilograme de carne de mici, nu avem cantitatea exactă care a mai rămas. Unitatea a mai trimis o probă din materia primă, care este undeva la 1.200 kilograme, pentru a se vedea dacă sursa este materia primă sau există altă sursă. Este mai mult ca sigur o salmonella de contact, care nu produce boala și nu apar simptome. Dacă era o salmonella agresivă, întrucât astăzi produsul iese din garanție, dacă a fost consumat, atunci existau cazuri de îmbolnăvire", a declarat șeful DSVSA Mureș, Kincses Sandor, citat de Agerpres.
Acesta a precizat că personalul angajat are toate analizele efectuate la zi și că, dacă nu se confirmă că materia primă deține bacteria, atunci unitatea trebuie să mai facă o examinare a personalului angajat.
Acesta a precizat că personalul angajat are toate analizele efectuate la zi și că, dacă nu se confirmă că materia primă deține bacteria, atunci unitatea trebuie să mai facă o examinare a personalului angajat.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 18 Mai 2018
Luni, 16 Aprilie 2018
Duminică, 14 Ianuarie 2018
ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! Lapte praf contaminat cu salmonella. Se cere retragerea inclusiv din țara noastră
Luni, 11 Decembrie 2017
Vineri, 29 Aprilie 2016
Joi, 28 Aprilie 2016
Marţi, 22 Martie 2016
Vineri, 02 Mai 2014
Joi, 07 Noiembrie 2013
Marţi, 18 Iunie 2013