Mici infestați cu Salmonella, în România. O parte din carne a ajuns deja în magazine

218
Mici infestați cu Salmonella, în România. O parte din carne a ajuns deja în magazine - mici-1552042502.jpg
Directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Mureș, Sandor Kincses, a confirmat joi că, în urma unui control intern, un producător de mici din Târnăveni a descoperit două probe pozitive cu salmonella într-un lot de peste 1.000 de kilograme de carne, lot care a fost distribuit deja într-o serie de magazine.


"La controlul intern al calității din punct de vedere sanitar-veterinar, producătorul și ambalatorul de la Târnăveni a depistat în două eșantioane din cinci salmonella în carnea de mici, fără a se specifica specia. A fost anunțată unitatea, a fost anunțat DSVSA, s-au trimis probele pentru Institutul de Sănătate Publică Veterinară București pentru a face tipizarea salmonellei. Colegii noștri s-au deplasat la unitatea respectivă, produsul nu mai este în unitate, azi expiră produsul. Către magazine unitatea a trimis o notificare de retragere, produsul care a mai existat a fost retras și este trimis către neutralizare-distrugere. Lotul a fost de peste 1.000 de kilograme de carne de mici, nu avem cantitatea exactă care a mai rămas. Unitatea a mai trimis o probă din materia primă, care este undeva la 1.200 kilograme, pentru a se vedea dacă sursa este materia primă sau există altă sursă. Este mai mult ca sigur o salmonella de contact, care nu produce boala și nu apar simptome. Dacă era o salmonella agresivă, întrucât astăzi produsul iese din garanție, dacă a fost consumat, atunci existau cazuri de îmbolnăvire", a declarat șeful DSVSA Mureș, Kincses Sandor, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că personalul angajat are toate analizele efectuate la zi și că, dacă nu se confirmă că materia primă deține bacteria, atunci unitatea trebuie să mai facă o examinare a personalului angajat.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7605 secunde