MERGEM LA VOT! Liviu Dragnea a anunțat referendum pentru modificarea Constituției

537
MERGEM LA VOT! Liviu Dragnea a anunțat referendum pentru modificarea Constituției - constitutiarofront29811500-1532436295.jpg
Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat, după întrevederea pe care a avut-o cu premierul Irlandei, că va fi organizat un referendum la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie pentru modificarea Constituției României pentru redefinirea familiei. 


"La începutul lunii septembrie, sigur o să discutăm în coaliție și în partid, trebuie să fie votul în Senat pentru declanșarea referendumului pentru modificarea Constituției. Referendumul poate fi organizat la sfârșitul lunii septembrie, pe 30, sau prima duminică din octombrie. Vom avea o discuție și cu Guvernul, pentru că trebuie să prindem în buget banii pentru organizare", a declarat Liviu Dragnea.

"Este un subiect sensibil. Fiecare cetățean trebuie să aibă posibilitatea să trăiască așa cum simte, fără să deranjeze pe alții", a adăugat liderul PSD.

Liviu Dragnea a declarat și că se opune cuplurilor gay care vor să adopte copii: "Am o rezervă cu adopția copiilor de către cupluri gay".

În luna mai, PSD înainta o altă dată pentru organizarea referendumului: 10 iunie, prin vocea lui Florin Iordache. Aceasta cerea modificarea Constituției, care să precizeze clar că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie.

Coaliția pentru familie ar fi strâns trei milioane de semnături prin care a cerut acest referendum pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de același sex. În prezent, Constituția stipulează că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți", iar această organizație vrea ca textul să fie mai explicit și anume că mariajul este între un bărbat și o femeie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3174 secunde