Meleșcanu îl dă în judecată pe Tăriceanu pentru că l-a dat afară din partid

156
Meleșcanu îl dă în judecată pe Tăriceanu pentru că l-a dat afară din partid - teodormelecanu-1568642031.jpg
Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a declarat că va depune, în cursul zilei de luni, acțiunea în justiție privind excluderea sa din ALDE, potrivit Agerpres.


"Acțiunea va fi prezentată în cursul zilei de azi (n.r. - luni)", a spus luni Meleșcanu, la Senat.


Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat miercuri, în plenul Senatului, că Teodor Meleșcanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desființează și "se configurează" un grup mixt.


Meleșcanu a anunțat joi că își va "căuta dreptatea în justiție" pentru excluderea din ALDE, considerând că această decizie este neconstituțională și ilegală.


"Din păcate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE care este perfect ilegală și care de fapt nici nu există. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a apărut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit în ședință. Deci, din punctul meu de vedere, ea este inaplicabilă, este anticonstituțională, contravine regulamentului privind drepturile parlamentarilor și din această cauză mi-a rămas o singură modalitate, de a-mi căuta dreptatea în justiție. Și voi face", a declarat Meleșcanu săptămâna trecută la Parlament.


El a precizat că va solicita dezbaterea dosarului în instanță după o ședință a Delegației Permanente a ALDE.


"Vom ajunge până la urmă la o decizie la nivel de instanță (...). A fost o comunicare neînsoțită de niciun fel de alte documente sau explicații care să dovedească pertinența acestei decizii. Nu s-a luat această decizie la nivelul... (...) Se așteaptă documentele că a fost legală o asemenea decizie", a spus Meleșcanu.


Potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES, Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act vineri, potrivit Statutului partidului, de pierderea calității de membru pentru Teodor Meleșcanu, Grațiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4491 secunde