Meleșcanu, dispus să se suspende din ALDE, ca să rămână candidat PSD la șefia Senatului

127
Meleșcanu, dispus să se suspende din ALDE, ca să rămână candidat PSD la șefia Senatului - 646x404-1567598392.jpg
Senatorul Teodor Meleșcanu a declarat, miercuri, că o soluție pentru ca grupul parlamentar ALDE de la Senat să nu se desființeze este ca el să se suspende pentru șase luni din calitatea de parlamentar al grupului, dar să rămână în continuare afiliat acestuia. El ar putea astfel să și candieze din partea PSD la șefia Senatului.


Întrebat dacă, în cazul în care pleacă din grupul parlamentar ALDE, acesta ar trebui să se desființeze, Meleșcanu a menționat că grupul își poate continua activitatea "dacă există înțelegere și dorință de dialog".

"Eu cred că poate foarte bine să continue (grupul parlamentar ALDE de la Senat - n.r.) dacă există înțelegere și dorință de dialog. Din punctul meu de vedere, o foarte simplă soluție ar fi să mă suspend pentru șase luni, rămânând în cadrul grupului parlamentar. Sunt dispus să mă suspend din calitatea de parlamentar al grupului ALDE, dar să rămân în continuare afiliat acestuia. Am făcut colegilor din grup această propunere. Au fost foarte interesați", a declarat Teodor Meleșcanu, la Senat.

El a arătat că decizia conducerii ALDE de a-l exclude din partid în cazul în care nu renunță la candidatura la conducerea Senatului cu sprijinul PSD, "nu are baza juridică necesară".

"Am discutat cu toată lumea (din ALDE - n.r.) și sperăm să ne înțeleagă. Am avut o candidatură, am acceptat-o, sper să fie numărul de voturi necesar, pentru că până la urmă obiectivul meu, și vă spun foarte direct, este că România are nevoie de stabilitate economică și de atragere de investiții, nu să ne tot hârjonim printr-o parte și prin alta", a afirmat Meleșcanu.

Meleșcanu a menționat că speră că a convins o parte din colegii săi de la ALDE să îl voteze.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4133 secunde