Primarul Marian Iordache:

"Medgidia este pregătită pentru iarnă"

185

Articole de la același autor

Chiar dacă temperaturile sunt încă peste media obișnuită a acestei perioade din an, încă de la începutul lunii, la Medgidia, s-a constituit planul de acțiune în caz de ninsori.

"Pentru ca iarna să nu ne ia pe nepregătite, planul de deszăpezire a fost pus la punct și toate forțele implicate sunt gata să facă față schimbărilor climatice specifice anotimpului rece. Avem 16 utilaje de deszăpezire care vor putea fi utilizate iarna aceasta pentru a curăța carosabilul, trotuarele și zonele care aparțin domeniului public. Ca materiale antiderapante, există 500 tone de nisip de râu și 300 tone de clorură de sodiu, precum și lopeți pentru deszăpezirea manuală", a spus edilul din Medgidia, Marian Ior-dache.

El a mai adăugat că, în același timp, conform legislației în vigoare, deszăpezirea și curățarea căilor de acces în scările blocurilor, precum și aleile din jurul acestora, la fel și curățarea streșinilor de țurțuri revin în obligația asociațiilor de proprietari. Aceeași obligație o au și agenții economici, mai exact curățarea trotuarului din fața spațiului în care își desfășoară activitatea, precum și proprietarii de locuințe individuale, cei care stau la casă.

"Zăpada strânsă nu se va arunca pe carosabil, ci va fi depozitată în grămezi lângă bordură, pentru a putea fi transportată de către operator. Mai mult, este interzis ca zăpada din curți să fie scoasă și depusă pe domeniul public. La fel vor proceda și posesorii de autovehicule, cărora le este interzis să arunce zăpada de pe mașini pe carosabil, depozitând-o lângă bordură. Aceste interdicții nu vor mai fi valabile atunci când temperatura înregistrează valori mai mari de 4 grade Celsius.

Pentru ca traficul să funcționeze în condiții normale în caz de ninsoare, primele străzi deszăpezite vor fi arterele principale din Medgidia", a mai adăugat primarul Marian Iordache.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8369 secunde