După o perioadă de silentio stampa,

Mazăre și Martin scot capul din nisip în Parlament

5590
Mazăre și Martin scot capul din nisip în Parlament - 65501f00d595995b73f43f8c5ec2866c.jpg
Parlamentarii social-democrați constănțeni Alexandru Mazăre și Eduard Martin au susținut, ieri, o conferință de presă. Evenimentul face parte din seria rarissimelor ieșiri în presă ale senatorului, respectiv deputatului constănțean, context în care cei doi își prezintă "impresionanta" activitate legislativă.
Mai exact, menționăm că cei doi parlamentari constănțeni nu sunt deloc printre cei mai "conștiincioși". Reamintim că deputatul Eduard Martin a figurat, în prima sesiune a actualului man-dat, în topul celor mai chiulangii deputați, înregistrând la votul final în plenul Camerei Deputaților doar 42 de prezențe din cele 311. Prezența sa a fost atunci de doar 14%. În sesiunea legislativă septembrie-decembrie 2009, prezența lui Martin a crescut la 54,2%. Precizăm că aceste informații au fost date publicității de Institutul pentru Politici Publice (IPP).
La același capitol, senatorul Mazăre nu stă, nici el, prea bine. Conform raportului "Activitatea parlamentarilor la zi - sinteza sesiunii legislative septembrie-decembrie 2009" semnat de IPP, parlamentarul constănțean a înregistrat doar 47 de prezențe din cele 212 la voturile finale din plenul Senatului, adică un procent de 22%.
De altfel, referirile la senatorul Mazăre în presa din ultima vreme l-au vizat exclusiv în legătură cu implicarea sa în dosarul Cătălin Voicu, urmare a stenogramelor date publicității și în care social-democratul constănțean aborda un limbaj cu mult sub nivelul unei conversații civilizate, apropiin-
du-se mai degrabă de discuțiile "de cartier". Învinuit pentru "cumpă-rare de influență" în dosarul Voicu, senatorul constănțean nu se numără printre cei din lotul arestaților: Voicu, Marius Locic, Costel Cășuneanu, Florin Costiniu.
Astfel, Mazăre și Martin au vorbit ieri despre două proiecte de lege, dintre care unul se referă la completarea OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, prin care parlamentarii susțin amplasarea radarelor în zonele cu o aglomerație urbană mai mare și mai ales publicarea, în Monitorul Oficial, a zonelor monitorizate de radare "cu cel puțin cinci zile înainte de luarea acestor măsuri". Potrivit decla-rațiilor celor doi parlamentari constănțeni, această inițiativă își propune să anuleze ceea ce ei au numit "planurile de amenzi și vânătoarea de carnete suspendate" ale polițiștilor rutieri și, totodată, să-i împiedice pe aceștia "să mai arunce radarele în câmp". Proiectul va fi depus astăzi la Bi-roul Permanent al Camerei Deputaților, în calitate de primă cameră sesizată, urmând a ajunge ulterior în Senat.
Al doilea proiect de lege anunțat ieri de Mazăre și Martin constă într-o modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul să-nătății, modificare care prevede ca proteza de sân de care au nevoie victimele cancerului mamar să fie înlocuită anual, iar costurile să fie suportate de casele județene de asigurări de sănătate. Conform explicațiilor senatorului Colegiului 3, Alexandru Mazăre, la momentul de față costurile înlocuirii protezei nu sunt suportate de stat, pe motiv că demersul este considerat unul de natură estetică. Proiectul va ajunge mâine în plenul Senatului însă, așa cum a declarat senatorul PSD, el a primit avizul negativ al Guvernului. Cu toate acestea, Mazăre susține că are spri-jinul întregului grup parlamentar al PSD și, de asemenea, semnături ale parlamentarilor democrat-liberali.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 31 Martie 2010
Stire din Politică-Administrație : Mazăre dă înapoi de teama DNA
Pagina a fost generata in 1.2444 secunde