Interviu cu Christian Gigi Chiru, președinte al Alianței pentru Constanța:

"Mazăre și echipa sa sunt obișnuiți să-și elimine adversarii politici prin șantaj, mită sau intimidare"

4459
59

Articole de la același autor

Nici nu a început bine campania electorală că, deja, membrii Bi-roului Electoral Județean Con-stanța au fost asaltați cu plângeri. Printre acestea, se află și o plângere formulată de reprezentanții PSD Constanța împotriva candidatului la Primăria Constanța, Christian Gigi Chiru. El este acuzat de mită electorală deoarece fundația care îi poartă numele a încercat să ajute constănțenii cu diverse cupoane cu ajutorul cărora își pot cumpăra medicamente. Despre această situație am stat de vorbă cu președintele Alianței pentru Constanța, Christian Gigi Chiru.

- Domnule Christian Gigi Chiru ați început campania de câ-teva zile și PSD v-a făcut deja o plângere penală. Cu ce
scop?
- Să clarificăm lucrurile. Mazăre mi-a făcut această plângere penală. La Constanța dacă zici PSD, zici Mazăre. Mazăre se pare că și-a dat seama că are un competitor adevărat și a trecut la represalii. A făcut-o pentru că simte că pierde Primăria. S-a obișnuit să nu crâcnească nimeni în fața lui și a PSD-ului local. El și echipa sa sunt obișnuiți să închidă gura tuturor oponenților, ca să-și poată vedea de afacerile personale în liniște pe banii constănțenilor și a bugetului local.

- Am înțeles că vă acuză de mită electorală?
- Fundația care îmi poartă numele se ocupă cu acțiuni uma-nitare și de susținere a persoanelor în nevoie de aproape doi ani de zile. Ei s-au trezit chiar înainte de campania electorală să-mi facă o plângere. Eu nu fur de la constănțeni. Încerc de doi ani să-i ajut pe cetățenii orașului Constanța și asta îl deranjează pe Mazăre.
Toate demersurile Fundației Christian Gigi Chiru sunt legale, transparente și corecte. Mazăre și ai lui au inventat această plângere ca să mă intimideze. Plângerea este, de fapt, împotriva constănțenilor, nu a mea.

- Atunci care este scopul PSD în acest demers penal?
- Prin această plângere inventată, PSD încearcă să obstrucționeze acțiunile fundației. Asta demon-strează clar că Mazăre se teme de numele fundației și nu de acțiunile sale. Mai exact, Mazăre se teme de Chiru.
Timp de 12 ani el a concurat singur în toate campaniile electorale. Cum era firesc a și câștigat. El și-a pierdut contracandidații pe parcursul competiției. Și-a determinat oponenții să renunțe la timp. Cum a reușit, simplu: prin șantaj, intimidare sau prin mită sub diverse forme.
Niciuna dintre aceste metode nu funcționează cu mine. Eu nu sunt șantajabil și nici nu am nevoie de favorurile lui Mazăre. Așa că îl voi schimba cu ajutorul constănțenilor pe acest surfer pe valurile politicii. Radu Mazăre este doar umbra unui fost primar, plictisit de Constanța și de constănțeni.



Comentează știrea

59 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
Daniel
15 mai 2012
Electorala.

Ofer naivilor care mai credin politicienii de orice culoare si rasa un mic dar. Costachel Gudurau. Vizionati clipul de la acest link. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lqbjETDtbvQ Ati bagat la cap?

Contragabierul
15 mai 2012
Mai " e " DobiBoci!!!

Mai Jiji l`amorozo( piru )!!!-daca sun la 112,si le spun de mita electorala pe care o practici???:consult "gratuit",oftalmologic ; bon valoric (dupa stampilare ),primit prin intermediul "Postei Romane"!!!-dobibok peldelac=adept bishnitzar de TroCoceni care esti. STII,CA MITA ELECTORALA ESTE INTERZISA !!!!

mumia in uniforma nazista si butoiul stalinskaya
15 mai 2012
Declaratie comuna a stralucitilor promotori ai neonazismului contemporan, mazaresidaadolf si constantinescustalin(skaya)

Bai micimanilor! Ce tot protestati atita cu pretul exorbitant al apei? Voi nu stiti ca asta a fost principala sursa pentru realizarea bazei strategice din Madagascar? Cum va puteti imagina ca s-ar putea micsora pretul apei atit timp cit noi am hotarit ca in mandatul viitor sa creem inca cinci astfel de baza strategice? Si ptr. ca ne-ati suparat, bai micimanilor, sa stiti ca de-acum pretul apei nu se va mai mari la fiecare doua luni, se va mari in fiecare lana. Vom proceda asa ptr. ca, din moment ce pina acum v-am jupuit de vii si a mers, de ce sa nu va jupuim de vii inca si mai mult in continuare?

Daniel
15 mai 2012
Cotra!

Si vine el mare Chiru si se da de 3 ori peste cap si rezolva el pretul la apa si altele asemenea. Bai fraierilor. Astia de sunt contracandidatii lu Mazarel aveu succes daca se uneau pe un singur candidat. Dar cum toti vor la ciolan, o vor lua la C(M)uie.

admirator
15 mai 2012
si cu punga

cu puiu si uleiu sau pretul gigacaloriei "subventionata" individual, cum e tov primare? aia nu e mita? melitia asta a matale de ce nu cerceteaza?

Ely
15 mai 2012
CHIRU VOTAT LA PRIMARIE

E FINALUL PENTRU MAZARE SI CEI CATIVA CARE MAI CRED IN EL....LA CONSTANTA VREM SA SCHIMBAM CEVA SA FIE MAI BINE DECAT ESTE IN PREZENT. CHIRU IL VOTAM LA PRIMARIE!!!!!

un alegator
15 mai 2012
interesant

E clar ca domnul Chiru il deranjeaza pe mazare si pe acolitii sai.Sa ii spunem adio si sa votam cu oricine altcineva numai cu mazare Nu.Sa se mai odihneasca si el sa isi refaca sanatatea.

Daniel
15 mai 2012
VOTATI!

VOTATI CHIRU LA PRIMARIE! CA CHIRU NE ADUCE NOUA LAPTE, BRANZA, PAINE, OUA!

bok
15 mai 2012
șpaga electorală

ospătarul gigi chiru poate să se dea peste cap că mai mult de 4-5% nu ia din 3 motive: e machedon, e pdl-ist, e prost. Degeaba s-a rebrănduit și nu mai e portocaliu de la pdl ci mov de la apc...e o nonvaloare. Cu chiru vor vota țiganii din palas și maimuțele de la zoo.

ego
15 mai 2012
pdl chiar nu are oameni de valoare?

pdl chiar nu a gasit un candidat capabil care sa in detroneze pe mazare decat acest personaj mediocru gigi chiru? Chiar nu sunt oameni competenti in pdl??

59 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4989 secunde