Promisiunile primarului Decebal Făgădău

Marile investiții ale Constanței: reabilitarea Cazinoului, strada Ștefan cel Mare reamenajată integral și autobuze RATC noi

10165
16
Marile investiții ale Constanței: reabilitarea Cazinoului, strada Ștefan cel Mare reamenajată integral și autobuze RATC noi - cazino2-1489157901.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii au primit acasă plicul cu înștiințarea privind taxele și impozitele către bugetul local. Pe lângă vestea că trebuie să bage mâna în buzunar pentru a-și achita obligațiile, locuitorii au primit și o scrisoare de la primarul Decebal Făgădău. 


După ce le urează de bine constănțenilor și le mulțumește că l-au ales în fruntea urbei, edilul prezintă raportul activității sale pe anul 2016, dar și planurile pe care le are pentru 2017. 


"Pentru 2017 am construit un buget de 845,5 milioane de lei, în creștere cu peste 30 de milioane față de bugetul anului anterior. Dacă anul trecut persoanele fizice au plătit mai puțin, anul acesta este rândul firmelor să plătească sume mai mici către bugetul local. Așa cum am promis, voi investi chibzuit și transparent fiecare leu în proiecte ce vizează siguranța cetățenilor, dezvoltarea infrastructurii, educația, transportul în comun, precum și în proiecte culturale, sportive și sociale care să unească constănțenii și să ne facă mândri de orașul nostru. Vă solicit sprijinul și implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră", spune în scrisoare Decebal Făgădău. 


Totodată, el amintește că, în 2016, a menținut prețul energiei termice la 250 lei/gigacaloria și a continuat să acorde facilități la transportul în comun. În plus, în raportul său prezentat constănțenilor, edilul amintește că au fost asfaltate 22 de străzi în patru cartiere, respectiv, Compozitorilor, Baba Novac, Palazu Mare și Veterani și îmbunătățită infrastructura prin asfaltarea a peste 44.000 de mp trotuare și peste 125.000 mp carosabil. 


"Tot în 2016, a fost extins programul social Respect, unic la nivel național. Astfel, în cuantumul a 40 lei pentru fiecare beneficiar, de opt ori pe an, peste 30.000 de constănțeni își pot achiziționa alimentele necesare traiului cotidian. A fost extins și programul de aniversare și premiere a persoanelor vârstnice și au fost deschise alte patru cluburi de pensionari noi. Elevii au primit ghiozdane cu rechizite, iar cei care învață bine au primit burse, iar cei cu probleme au primit burse sociale. Și activitățile culturale au fost promovate, astfel că au fost alocați peste un milion de euro pentru diverse evenimente. Alte două milioane de euro au fost alocate pentru finanțarea activităților sportive, iar anul trecut, în Constanța, a fost cel mai frumos Orășel al Copiilor, iar iluminatul stradal de sărbători a fost deosebit", mai spune șeful administrației publice locale. 


De asemenea, el a precizat că a fost modernizat transportul public, iluminatul stradal, pasajele Ștefan cel Mare și Abator. 


În ceea ce privește planuri de viitor, edilul spune că multe dintre proiectele de anul trecut vor continua. În plus, și-a propus ca în Constanța să fie construită o sală polivalentă, Cazinoul să fie reabilitat, iar lucrările în Parcul Arheologic să fie finalizate. Totodată, parcul auto RATC se va înnoi cu 100 de autobuze moderne, iar orașul va fi monitorizat video. 


În viziunea primarului, tot în acest an, strada Ștefan cel Mare va fi reamenajată integral, iar Centrul Vechi va deveni o zonă destinată cu prioritate accesului pietonal. Asigurarea de Internet gratuit în parcul Tăbăcăriei, modernizarea Biobazei și asigurarea unui serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân la standarde europene sunt alte câteva proiecte pe care administrația locală le are în vedere pentru 2017.


Nici actul cultural nu a fost uitat și, în acest sens, a fost alocată suma de un milion de euro pentru sărbătorirea "Anului Ovidiu". De asemenea, se dorește amenajarea de noi piste pentru bicicliști în oraș și în jurul lacului Tăbăcărie. 


Demararea lucrărilor privind îmbunătățirea infrastructurii pentru 18 unități de învățământ, dar și reformarea aparatului administrativ al primăriei și consolidarea procesului de transparență decizională se află și ele printre prioritățile primarului. 


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
maria
11 martie 2017
senzational

Oportunitate exceptionala: lucru acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]

Lumina
11 martie 2017
Senzaționalului răspuns !

Mesajele care se referă la angajarea tinerilor de 18..... ani, pentru calculator și altele asemenea, sunt doar niște codoșlâcuri de la șmecheriile celor de la dreapta politică, pentru fraierimea și oamenii creduli, slabi de minute, pentru manipulare și înverșunare împotriva semenilor, pentru mitinguri, marșuri și destabilizarea societății, fiți cu luare aminte, la escrocheriile unora și altora, asta se practică doar de ceva timp, de Johannis kw și ultimele alegeri, totul fiind pus la cale, de Johannis kw cu ai lui neisprăviți !

Constantean
11 martie 2017
Locuinte

Dughenele cu un singur nivel de pe str. Stefan cel Mare ar trebui demolate pentru a face loc blocurilor de locuinte. La fel si cladirile parasite.

George
11 martie 2017
pentru constantean

Esti unul din retardatii acestui oras!!!

aleluia
11 martie 2017
bolovanule!

mesajele astea cu lucrul la domiciliu exista de cand a aparut Internetul. Cel putin la noi. Pe vremea lui Ilici. Si toata infrastructura Internetului este creata si mentinuta la nivel mondial de stinga..... Sigur, stinga mondiala nu inseamna comunism sau neocomunism, ca in mintea ta si practica noastra. Dar asta e alta poveste. "Alta intrebare"!

Răspuns la: Senzaționalului răspuns !
Adăugat de : Lumina, 11 martie 2017
Mesajele care se referă la angajarea tinerilor de 18..... ani, pentru calculator și altele asemenea, sunt doar niște codoșlâcuri de la...
aleluia
11 martie 2017
vorbiti de facturile alea

emise de SPIT si care trebuiau sa ajunga din ianuarie? Ei bine, inca nu au primit toti constantenii plicurile... Se lucreaza preferential? Sau tovarasele de la Primarie, SPIT inca nu si-au revenit dupa sarbatori si Valentini, Dragobeti, martisoare? Nu se mai fac bine nici cu....... Dragobetele?

Constantean
11 martie 2017
Minciuni

Din păcate primarul nostru nu e ancorat în realitate , mizerie peste tot , câini din ce in ce mai mulți si periculoși , lipsă parcuri , parcări , s-a construit haotic , orașul s-a degradat total , nici măcar in primele zece orase nu suntem , si asta spune tot , ne amăgim cu tigania de mamaia , primare trezeste-te.!

cta
11 martie 2017
alo,primaria...

sunteti o dezamagire totala , de multi ani... din oras turistic, ati facut oras de tigani, maidanezi, pensionari... ati umplut orasul de biserici si cluburi de pensionari, dar ati ciopartit parcurile, nu ati plantat copaci deloc, verdeata, vai de noi... se construieste haotic, apar blocuri la cativa metri de geamurile altora si voua nu va pasa, bugetari nesimtiti,lacomi, hoti... ce faceti voi pt salariul urias primit din banii nostri? ce nevoie este de cluburi de pensionari, cand nu avem parcuri amenajata decent, nu avem gradinite, parcari, piste de biciclete? De ce trebuie sa suportam la bloc, nesimtitii cu caini, care deranjeaza constant audio si prin mizeria din jurul blocului?

alex
11 martie 2017
.

Ce modernizari au facut in transportul in comun?vad zilnic aceleasi cosgiuce prin oras,anul trecut vorbea si de schimbarea semafoarelor,unde sunt? Sunt doar 2 la miga pentru biciclisti,pasajul de pe Stefan cel Mare e frumos foc,cand aveti drum pe acolo faceti cateva poze sa vedeti ce crapaturi sunt pe pereti de la scari,cica au asfaltat si trotuare,unde? Sunt trotuare neasfaltate de peste 30 ani,parcari lipsa.Da camere de monitorizare o sa avem in oras?ca nu se spune nimic s-au iar nu sunt fonduri?

un zvonac
11 martie 2017
parcul Tabacarie

se aude ca se doreste ca parcul Tabacarie sa se transforme in cartier rezidential iar in locul pietii de la Tomis 3 sa se faca parc. e adevarat?

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3344 secunde