Comisia Națională pentru Statut, Etică și Litigii a hotărât:

Maria Stavrositu nu mai este președintele PDL Constanța

1810
Maria Stavrositu nu mai este președintele PDL Constanța - 45278671ce2f00935406c9eda3f85d16.jpg
După mai bine de două luni de disensiuni, de numeroase contraziceri asupra statutului partidului și declarații beligerante apărute în presă, atmosfera din interiorul PDL Constanța pare să revină la normal. Și asta deoarece Comisia Națională pentru Statut, Etică și Litigii a anulat Consiliul de Coordonare Local (CCL) din 5 iunie, atunci când lider al Organizației Municipale a fost ales deputatul Maria Stavrositu, dar și Consiliul de Coordonare Județean (CCJ) din 31 iulie și deciziile adoptate în contextul acestuia.
La nivelul unei prime analize, s-ar putea spune așadar că echipa conturată în jurul senatorului Mircea Banias, președintele Organizației Județene a PDL Constanța a avut câștig de cauză în fața celei care o susține pe Stavrositu.
Vicepreședintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, ulterior ședinței săptămânale a Biroului Permanent Național: "Am fost informați că astăzi Comisia de Etică și Litigii a dat o decizie care este definitivă și care trebuie pusă în aplicare. Din fericire, știm că acolo (n.r. - la Constanța) lucrurile s-au clarificat. Cele două Consilii de Coordonare, Județean și Local, care au avut ca temă alegerile la municipiu au fost considerate nestatutare". Liderul național al PDL a explicat, de asemenea, că în ceea ce privește situația de la municipiu, decizia Comisiei presupune revenirea la formula de dinaintea alegerilor din 5 iunie. Prin urmare, valabil este Biroul Permanent Local anterior CCL-ului contestat, BPL condus de Florian Constantin, președinte interimar.
Referitor la data până la care va continua interimatul în interiorul organizației de la Constanța, Flutur a declarat că situația va dura până la proximele alegeri, el amintind aici că, pentru moment, printr-o decizie a conducerii naționale, acestea sunt blocate în toată țara. Se pare însă că, cel mai probabil, alegerile din sânul PDL vor avea loc în primăvara anului viitor.

"Un apel la unitate"
Președintele interimar al Organizației Județene a PDL Constanța, senatorul Mircea Banias, principalul contestatar al alegerilor din 5 iunie, pe care, de altfel, le-a considerat tot timpul ca fiind nestatutare, a declarat, ieri, după aflarea deciziei Comisiei Naționale: "Fac un apel la unitate către colegii mei. Fiindcă de acum înainte trebuie să începem bătălia pentru câștigarea administrației publice locale. Ori asta nu se poate face decât cu efortul colegilor". Banias a adăugat că e perfect conștient de faptul că "acest ideal pare foarte îndepărtat", dar că are convingerea că "municipiul Constanța merită, categoric, ceva mai bun decât actuala conducere". "Ăsta e idealul cel mai important pentru PDL Constanța: să dăm jos actuala administrație", a mai declarat liderul democrat liberal. Nu în ultimul rând, Mircea Banias a afirmat că speră ca acum, după ce conducerea națională a tranșat, în cele din urmă, situația conflictuală din PDL Constanța, în interiorul organi-zației să se instaureze o atmosferă constructivă, de liniște.
Am încercat să aflăm și un punct de vedere al deputatului Maria Stavrositu, dar ea nu a putut fi contactată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5518 secunde