Marcel Ciolacu i-a scris Ursulei von der Leyen. De ce se plânge liderul PSD

245
Marcel Ciolacu i-a scris Ursulei von der Leyen. De ce se plânge liderul PSD - marcelciolacu1-1614872066.jpg
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a scris joi o scrisoare președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care se plânge de „derapajele nedemocratice” ale Guvernului. Liderul PSD susține că executivul a politizat acordarea banilor din buget și a fondurilor europene, informează Digi24.


Președintele PSD le cere președintei Comisiei și vicepreședintelui Frans Timmermans să ia „poziții publice” pentru ca cetățenii români să se simtă „protejați” de Uniunea Europeană când guvernele „încalcă principiile democratice ale statului de drept”.


„Țara noastră alunecă spre o cale nedemocratică, iar în calitate de lider al opoziției din România am responsabilitatea de a face tot ce pot pentru a-i ajuta pe români și pentru a ne apăra valorile democratice europene”, se arată în scrisoarea trimisă de președintele Marcel Ciolacu, care a mai subliniat că PSD este deschis la discuții  constructive despre viitorul României pe calea europeană și democratică.


Ciolacu reclamă că partidele din Coaliție au aprobat un buget fără a accepta niciunul dintre amendament, că Guvernul a alocat sume din buget preferențial, după un algoritm politic și că Planul Național de Redresare și Reziliență nu a fost discutat în Parlament. De asemenea, liderul PSD mai reproșează „atacul public și radical al Guvernului împotriva Avocatului Poporului, a membrilor Curții Constituționale a României și Consiliului Superior al Magistraturii.”, precum și amenințarea liderilor de sindicat de către premier.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6061 secunde