Marcel Ciolacu: "Guvernul trebuie să ia măsuri ca instanțele să nu fie blocate"

286
Marcel Ciolacu:

Articole de la același autor

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, ieri, că Executivul trebuie să ia de îndată măsuri ca instanțele să nu fie blocate cu sute de mii de procese, după ce Curtea Constituțională a admis sesizarea Avocatului Poporului asupra Ordonanței de Urgență a Guvernului prin care se reglementează cuantumul amenzilor pe perioada stării de urgență.

"Am atras atenția Guvernului în repetate rânduri cu privire la problemele de legalitate din ordonanțele militare. Dar au preferat să acționeze în forță, cu gândul doar la imagine și mai puțin la drepturile și libertățile fundamentale ale românilor! Între timp - 300 de mii de români au fost amendați! O lege care s-a aplicat discreționar și care a permis abuzurile. 200 de milioane e totuși cam mult! Nu poți să-ți bați joc de oameni pentru că tu n-ai fost în stare să faci o lege bună, care să definească clar contravenția și termenii de aplicare a sancțiunii. Acum, aceste greșeli trebuie corectate. Îndemn Guvernul să ia de îndată măsuri ca instanțele să nu fie blocate cu sute de mii de procese. Dacă nu vor fi în stare, vom găsi o soluție legislativă în Parlament", a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că este normal ca aceia care nu au respectat regulile să fie aspru pedepsiți, dar din cauza lor nu trebuie să sufere toată lumea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3567 secunde