Marcel Ciolacu: Există un risc real ca ridicarea restricțiilor să accelereze transmiterea virusului

182
Marcel Ciolacu: Există un risc real ca ridicarea restricțiilor să accelereze transmiterea virusului - marcelciolacuprelungireastariide-1586878850.jpg


Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a dat de înțeles marți, într-un mesaj pe Facebook, că PSD va vota prelungirea stării de urgență. "PSD va alege o soluție responsabilă" susține acesta. Votul urmează să fie dat de Parlament într-o ședință programată joi, de la ora 12, informează digi24.ro.


"Suntem în fața unei dileme în care trebuie să cântărim cu mare atenție toate consecințele care se pot produce la nivelul cetățeanului. Avem un guvern care a abuzat și i-a forțat pe cetățeni să se închidă în case fără a face nimic clar. Pe de altă parte avem siguranța și sănătate cetățenilor.


A vota împotriva prelungirii stării de urgență înseamnă practic ridicare restricțiilor impuse. Există un risc real ca ridicarea restricțiilor să accelereze transmiterea virusului care ar putea duce la mai multe decese. E un risc major pe care nu îl putem ignora.


Vom fi puși în situația de a alege între două rele. Să ținem lumea în casă pentru că Guvernul nu testează și să continue declinul economic sau să respingem decretul și să avem o problemă medicală.


PSD va alege o soluție responsabilă.", anunță președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.


Ciolacu precizează că PSD a pregătit un plan cu măsuri pentru relansarea economiei iar de săptămâna viitoare parlamentarii se întorc la muncă.


"Parlamentul nu mai poate aștepta după Guvern. De săptămâna viitoare ne vom întoarce la treabă. (...) Avem pregătit un plan pentru firme și români. PSD va introduce în Parlament toate aceste lucruri", a mai declarat Ciolacu,


Liderii Pro România și ALDE, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au anunțat deja că se opun prelungirii măsurilor de restricție până pe 14 mai, însă adoptarea decretului depinde de voturile PSD.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6595 secunde