Marcel Ciolacu, discurs la Congresul PSD: "Trebuie să ne rupem de trecut!"

Sâmbătă, 22 August 2020, 14:29
107
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că partidul trebuie să se rupă de trecut și a promis că în mandatul său, justiția va rămâne acolo unde îi este locul, în sala de judecată, o aluzie la ceea ce s-a întâmplat în mandatul fostului lider PSD Liviu Dragnea. "Reconstrucția PSD a început, iar astăzi se decide viitorul social-democrației din România", a anunțat liderul social-democrat în discursul de la Congresul extraordinar al PSD.


"Sunteți mulți care ați muncit enorm în partid. Ați avut - la fel ca și mine - rezultate bune. Ați construit - la fel ca și mine - organizații puternice. Dar au fost cazuri când munca voastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la ușile justiției. Nu ei sunt PSD! Ei aparțin trecutului", a declarat Marcel Ciolacu .


"Justiția trebuie făcută în sala de judecată, nu la partid, nu la televizor, nu în palatele Administrației prezidențiale", a declarat Marcel Ciolacu.  "Reforma justiției trebuie făcută de către profesioniști, de magistrați, de CSM, de asociațiile profesionale. Și trebuie să ne rupem de trecut! (...) Astăzi suntem hotărâți să lăsăm greșelile trecutului în spate, acolo unde le este locul. Astăzi decidem viitorul social-democrației din România! Reconstrucția PSD a început", a anunțat liderul PSD.


Ciolacu a promis modernizarea partidului, dezvoltarea colaborării cu familia social-democrată din Europa și a cerut toleranță zero față de corupție și abuzuri, subliniind că este nevoie de promovarea oamenilor integri, competenți. 
În discursul rostit sâmbătă la Congresul extraordinar al PSD, Marcel Ciolacu a arătat că România are nevoie de Partidul Social-Democrat și de o stângă puternică, iar PSD este singurul care poate reprezenta o astfel de orientare. 


"Doar PSD reprezintă stânga românească și valorile sale", a mai spus Ciolacu, o declarație ce ar părea să vizeze Pro România lui Victor Ponta, care de asemenea se declară ca fiind stânga autentică din România.


Marcel Ciolacu candidează, la Congresul extraordinar de sâmbătă, pentru președinția partidului.


Înaintea începerii Congresului, el a spus că acest congres este un moment de răspântie în viața politică, atât cea a partidului, cât și a întregii scene românești.


În discursul său, Marcel Ciolacu a părut să dea semnalul că vizează extinderea bazei electorale a partidului. "Să fim aproape de toți românii din clasa de mijloc!" - a îndemnat președintele social-democrat, care a vorbit și despre angajații firmelor private, care muncesc mult peste program, nu apucă să se bucure de familie, fiind adesea și prost plătiți. Dar și aici Marcel Ciolacu a ținut să se delimiteze clar de politica promovată de Liviu Dragnea. "Să fim patrioți înseamnă să încurajăm antreprenoriatul românesc, dar și multinaționalele din România. Să le ajutam să facă profit aici, să plătească taxe aici, în România, și salarii mai bune pentru angajații români!" - a spus Ciolacu.


Firesc, o bună parte a discursului său a fost consacrată adversarilor politici, aducând critici actualei guvernări PNL și modului în care a gestionat pandemia. Și președintele Klaus Iohannis a fost vizat de săgețile liderului social-democrat.


Sursa: Digi24.ro


Pagina a fost generata in 0.2243 secunde