Marcel Ciolacu, despre pensiile speciale: "Ori e desființatare la toata lumea, ori nu"

254
Marcel Ciolacu, despre pensiile speciale:
Conducerea colectivă interimară a PSD s-a reunit, luni, la sediul din Kiseleff pentru a discuta despre conferințele județene pe care le va organiza partidul în filialele social-democrate, precum și pregătirea Congresului din 29 februarie.


Marcel Ciolacu - președintele interimar al PSD a anunțat luni că Congresul va avea loc până pe 29 februarie 2020. Tot el a anunțat că la următorul CEx vor veni și primarii de mari municipii, dar și președinții de Consilii Județene.

"Am stabilit o formulă de calcul a delegațiilor și până săptămâna viitoare va fi înaintată BPN și apoi supusă votului în Comitetul Executiv. Am decis ca următorul CEx să aibă invitați pe toți primarii de mari municipii și președinți de Consilii Județene. Nu în ultimul rând, am luat în discuție dacă Congresul va fi unul extraordinar sau ordinar. Așteptăm un punct de vedere al juriștilor și în funcție de acest punct de vedere vom hotărî cum va fi Congresul din februarie", a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunță că PSD nu susține tăierea pensiilor speciale. Ciolacu spune că dacă PNL decide să taie numai o parte din pensiile speciale, păstrându-le pe cele ale magistraților sau ale militarilor, măsura nu este una echitabilă. Ciolacu susține impozitarea tuturor pensiilor speciale.


"În privința pensilor speciale tot aud acest discurs electoral privind desființarea tuturor pensiilor speciale cu excepția.... Ori e desființatare la toata lumea, ori nu. PSD a venit cu un proiect privind impozitarea veniturilor astfel încât evităm să atacăm un drept deja câștigat. Astfel nu se deschidea cutia Pandorei. Cu certitudine este exclus să considerăm că pensiile militarilor sunt pensii speciale.

Marcel Ciolacu a mai spus că singura decizie a guvernului Orban de la preluarea puterii a fost de a se împrumuta 10 miliarde de lei, fiind întrebat cum vede politica PNL de concedieri de personal în ministere.

"Mi-aș dori să lăsăm guvernul României să funcționeze. Singura decizie a guvernării de până acum e ca statul român să se împrumute cu 10 miliarde de lei. Să vedem programul de guvernare și vedem apoi", a spus Marcel Ciolacu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5503 secunde